• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Siirt 14 °C

Belediyeden emlak ve çevre vergisi uyarısı - Siirt Haber

Belediyeden emlak ve çevre vergisi uyarısı - Siirt Haber
Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama da 2016 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin 1’inci taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Salı günü olduğu belirtildi.

Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü Gelir şefliği tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle; “Siirt Belediyesi Gelirler tahakkuk ve takip birimince tahsil edilmekte olan 2016 yılı Emlak vergisi, Çevre Temizlik vergisi ve İlan reklam vergisi 1’inci taksit yatırma tarihi 31 Mayıs  Salı günü mesai bitimine kadar olup, Bina, arsa ve arazi gibi gayrimenkullere sahip mükelleflerin Emlak vergisini, İş yerinde oturanların (ÇÖP) Çevre Temizlik vergisinin zamanında yatırmaları gerekmektedir.  Tarihinde yatırılmayan vergiler için günlük gecikme cezası uygulamasının kanun gereğidir. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için vergilerini zamanında ödemeleri önemle duyurulur.

Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemelerde birçok vatandaşımızın (Bina, Arsa, Arazi) Emlak vergisi,  Çevre Temizlik vergisi ve İlan Reklam vergisi bulunmaktadır. 2464 sayılı Belediye Gelirler kanunu,  6183 sayılı Amme alacaklar kanunu gereği borcunu yatırmayan vatandaşlarımızın hakkında gereken yasal işlem yapılacaktır. Haciz durumuna düşmemesi için vergi borcu bulunan mükelleflerin mağdur olmaması için; belirlenen yasal süreç içinde borçlarını Mali Hizmetler Gelir şefliği bünyesinde bulunan veznelere borçlarını ödemeleri gerekmektedir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1811 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim