• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Siirt 22 °C

Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı ne zaman?

Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı ne zaman?
Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı ne zaman?Karakartal Rize'de Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada liderlik için sahaya çıkıyor.Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor karşsında kazanarak liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Ziraat Türkiye Kupası grup maçında 5 Şubat Perşembe günü rakibiyle yine Rize'de karşılaşan ve 0-0 berabere kalan siyah-beyazlılar, bu maçın ardından İstanbul'a dönmeyip, hazırlıklarına Rize'de devam etti.

Beşiktaş son dönemde kazanamıyor

İki ekip arasında geride kalan 29 lig maçından 16'sını Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş rakip fileleri 49 kez havalandırdı, Çaykur Rizespor ise 30 gol attı.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabaka 1-1 bitti.

Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında Rize'de yapılan lig maçlarında galibiyet sayısında siyah-beyazlıların tek farkla üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, deplasmanda 6 kez kazanırken, evsahibi Çaykur Rizespor 5 kez galip geldi. Rize'deki 2 maçta ise eşitlik bozulmadı, iki ekip de 16'şar gol attı. Bu arada, 1987-1988 sezonunda Çaykur Rizespor'un cezası nedeniyle Rize'de oynanması gereken maç Ankara'da yapılmış ve Beşiktaş 3-0 kazanmıştı.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u son dönemde yenmekte zorlanıyor. Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisini 3'ü Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere son 5 resmi maçta da yenemedi. Taraflar arasındaki son 5 resmi müsabakadan 4'ü berabere bitti, birini Çaykur Rizespor kazandı.

Beşiktaş'a tarihi yenilgiyi tattırdı

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rize'de yapılan lig maçında siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı.

Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001'de yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu. Çaykur Rizespor, bu maçta güçlü rakibini 5-1 yendi, bu sonuç Beşiktaş'ın, 57. yılını yaşayan lig tarihinde, 5-0'lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyet olarak kayıtlara geçti.

Son 5 maçta yenemedi

Son maçlarda Çaykur Rizespor'a skor olarak üstünlük kuramayan Beşiktaş, Pazar günü deplasmanda oynayacağı müsabakayı kazanarak hem bu şansızlığını kırmayı hem de zirve mücadelesini sürdürmeyi hedefliyor. Çaykur Rizespor ile bu sezonki 4. maçını yapacak siyah-beyazlı ekip, rakibiyle oynadığı son 5 resmi karşılaşmada galip gelemedi.

Bu sezon Süper Lig'de sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbul'daki mücadeleyi 1-0 yitirdi. "Kara Kartallar", son olarak deplasmandaki kupa maçından 0-0 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, geçen sezon da rakibine üstünlük kurma başarısı gösteremedi. İki takım arasında ligde geçen sezonki maçlar İstanbul'da 0-0, Rize'de ise 2-2 bitti. "Kara Kartallar", rakibine karşı son galibiyetini 2007-2008 sezonunda deplasmanda 2-1 kazanarak elde etti.

Son 10 maçta 9 galibiyet

"Kara Kartallar", geride kalan 10 haftada aldığı başarılı sonuçlarla ligde son dönemde formda bir görüntü ortaya koydu. Son 10 lig maçında sadece Galatasaray'a 2-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, 9 kez kazanarak, 27 puan topladı. Beşiktaş, Pazar günü kazandığı takdirde son 11 haftadaki 10. galibiyetine ulaşacak.

Deplasman karnesi "pekiyi"

Beşiktaş, deplasmandaki maçlar dikkate alındığında ligin en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor. Rakip sahada şu ana dek 9 karşılaşmaya çıkan "Kara Kartallar", sadece Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a 3-2 mağlup olurken, diğer 8 karşılaşmayı kazanıp, deplasmanlardan 24 puan çıkarmayı bildi.

Yeni transferler sakat

Beşiktaş'ta, Pazar günkü karşılaşma öncesi yeni transferler Alexander Milosevic ve Daniel Opare'nin sakatlıkları bulunuyor. Her iki oyuncu Çaykur Rizespor ile kupada oynanan maçta sakatlandı. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle takımdan bir süre ayrı kalan Atiba Hutchinson ise teknik direktör Slaven Bilic'in görev vermesi halinde Pazar günkü karşılaşmada forma giyebilecek.

Sarı kart ceza sınırında 7 futbolcu

Siyah-beyazlı ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesi 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Serdar Kurtuluş, Tolga Zengin ve Necip Uysal, Pazar günkü karşılaşmada da kart gördükleri takdirde, 20. haftada Bursaspor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş taraftarı yok

Beşiktaşlı taraftarlar, Pazar günkü lig maçında takımlarının Pazar günü olamayacak. Gençlerbirliği ile 18. haftada deplasmanda oynanan maçın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a tribün kapatma cezası vermesi nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar, statta yer alamayacak.

Muhtemel kadrolar

Çaykur Rizespor'un muhtemel ilk 11'i: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Giray Kaçar, Eren Albayrak, Sylvestre, Kıvanç Karakaş, Ümit Korkmaz, Obraniak, Sercan Kaya, Holosko

Beşiktaş'ın muhtemel ilk 11'i: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Tolgay Arslan, Jose Sosa, Demba Ba

Bu haber toplam 3026 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim