• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 25 °C

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir
Siirt ilinde köylüler tarafından el yordamı ile üretilen bıttım sabunları şifa kaynağı olarak gösteriliyor.

Bıttım sabunu son zamanlarda kullanılan ve tercih edilen doğal ürünlerin başında gelmektedir. Diğer temizlik maddelerin aksine tamamen doğal yöntemler ile hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir. Siirt yöresine ait olan bıttım sabunu oldukça faydalı olması nedeni ile eskiye dayanan mazisine rağmen bütün dünyaya adını duyurmayı başardı.

Bıttım sabunu yabani fıstık olarak bilinen fıstık ağaçlarında yetişen bir meyvedir. Bu meyveden elde edilen yağ ile odun ateşinden elde edilen kül ile su karıştırılarak sabun yapılmaktadır. Bıttım meyvesinden elde edilen yağın mikro öldürü etkiye sahip olması ve ilave edilen kül suyu ile baç bölgesi başta olmak üzere bütün cildimizde oluşan bakteri ve mikropları kurutarak yok etmektedir.

Bıttım sabunu faydalarını kısaca saymak gerekirse, saç dökülmesi gibi köklü bir sağlık sorununa çözüm getirmektedir. Bıttım sabunu kullanan kişilerin saç dökülme problerin ortadan kalktığı gözlemlenmiştir. Ayrıca bıttım sabunu sayesinde saçlarda oluşan kepek, bakteri, deri yaralarını tedavi etmektedir. Saç diplerini güçlendirerek saçların daha gür ve güçlü çıkmasını sağlar. Bıttım sabunu ile saçlarınızın ipeksi bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Doğanın biz insanlara sunmuş olduğu bu bıttım sabunu, egzema, mantar gibi diğer hastalıkların tedavisinde bile bizlere yardımcı oluyor. Ayrıca vücuttaki gözenekleri açarak kaşıntıları giderir.

Binlerce lira harcayarak satın aldığınız kimyasal bazlı ürünler yerine bu tür doğal ürünleri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Bunca faydası olmasına rağmen bıttım sabunu kesinlikle yan etki ve bilinen her hangi bir zararı yoktur. Bıttım sabununu her yaş gurubu içinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Sizlerde bu eşsiz etkiye sahip olan bıttım sabunu sipariş vermek için internet üzerinden satış hizmeti veren http://www.siirtbittimsabun.com internet adresinden temin edebilirsiniz. Sağlıklı mutlu günler dileği ile esen kalın.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2321 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim