• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • Siirt 8 °C

Botan Yıllar Sonra Siirt’in Su İhtiyacını Karşılamaya Başladı

Botan Yıllar Sonra Siirt’in Su İhtiyacını Karşılamaya Başladı
Siirt’te ilk şebeke suyunun verildiği ve Siirt’in ilk su ihtiyacını karşılayan Botan Pompalama İçme Suyu İstasyonu, yapılan çalışmalar neticesinde yeniden aktif hale getirildi.

Siirt’te ilk şebeke suyunun verildiği ve Siirt’in ilk su ihtiyacını karşılayan Botan Pompalama İçme Suyu İstasyonu, yapılan çalışmalar neticesinde yeniden aktif hale getirildi.

Siirt'in can damarı olan Botan içme suyu pompalama tesisi, yapılan çalışmaların ardından devreye sokuldu. Siirt’in su ihtiyacını önemli ölçüde karşılamaya başlayan Botan tesisinde, günlük saatte 740 ton içme suyu vatandaşlarla buluşturulmak üzere depolara pompalanmaya başlandı.

Yaz aylarının gelmesiyle, Hizan ve Hesko su hatları debisinin azalmasıyla birlikte Siirt’te olası yaşanacak su sıkıntısına alternatif, uzun aradan sonra Botan pompalama tesisinin devreye sokulması oldu.  Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından atıl durumda olan Botan içme suyu istasyonunun yeniden ihale edilerek, bakım ve onarımı yapıldıktan sonra aktif hale getirildi. Böylelikle Siirt’te yaşanması muhtemel gözüken su sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü İsmail Özer, daha önce atıl durumda olan Botan İçme Suyu İstasyonunun onarımı yapılarak, aktif hale getirildiğini belirterek,” Özellikle yaz aylarında yaşanabilecek su sıkıntılarına karşı Botan hattını devreye soktuk, Ciddi oranda su ihtiyacını karşılayan Botan içme suyu tesisinin devreye girmesiyle, vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamasının önüne geçildi.  Yapılan bakım ve onarım çalışmaları neticesinde Hizan ve Hesko su hatlarına destek, Botan hattını da devreye soktuk, böylece Siirt’in 3.üncü içme suyu istasyonu devreye girmiş oldu.”dedi.

Siirt’in içme suyunun akıbetleri hakkında teknik bilgi veren Özer,”Siirt’in can damarı, Botan pompalama tesisi daha önce bazı sebeplerden dolayı 2-3 yıl atıl durumda kalmıştı. Biz tekrardan ihalesini yaparak devreye soktuk. Şu anda saatte 740 ton su üretimi yapıyoruz. Siirt’in 2 irsale hattı olan, Hizan ve Hesko hattından kış ayında saatte pompalanan 2400 tonluk hacim yaz ayında 1700’e Hesko hattı yaz ayında 300-400 ton arası düşüş göstermekte idi, bu oran ilimizde su sıkıntılarına yol açıyordu. Bizler de buna çözüm olarak Botan pompalama tesisini devreye soktuk. Botan tesisinden şu an saatte 740 ton su alıyoruz. Burada amacımız, Siirt’imizin su sıkıntısı ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızı bol suya kavuşturmak” dedi.

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim