• BIST 9715
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 27 °C

Can Dündar için zorla getirilme kararı!

Can Dündar için zorla getirilme kararı!
SİİRTAJANA.COM-Can Dündar için zorla getirilme kararı!Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın, 18 Temmuz 2014'de yazdığı köşe yazısında o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başland

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a gazetedeki köşe yazısında alenen hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Can Dündar hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'DAN edindiği habere göre,Can Dündar’ın, Cumhuriyet Gazetesi’nde 1 Temmuz ve 18 Temmuz 2014’te yazdığı köşe yazılarında, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Can Dündar katılmazken müştekiler Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ı avukat Hatice Özay sanık Can Dündar’ı ise avukat Bülent Utku temsil etti.

Müvekkili Can Dündar’ın yurt dışında olduğunu ve bu yüzden duruşmaya katılamadığını belirten avukat Bülent Utku, Dündar’ı bir sonraki duruşmada hazır edeceklerini söyledi. Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise şikâyetlerinin devam ettiğini belirterek, Dündar’ın cezalandırılmasını istedi.
Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Can Dündar’ın "zorla getirilmesine" hükmederek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 3037 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim