• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 25 °C

Çanakkale şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konulu panel düzenlendi

Çanakkale şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konulu panel düzenlendi
Siirt Üniversitesi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerin ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Mimarlık Mühendislik Konferans Salonunda panel düzenlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun okunmasının ardından, Çanakkale Şehitleri ile ilgili Şiirler, Çanakkale ezgileri konulu Müzik dinletisi ile devam eden Panele, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Ekincikli, Doç. Dr. Süleyman Özbek, Yrd. Doç. Dr. İsmail Cansız ile Siirt Üniversite Öğretim Üyeleri Yrd. Doç.  Dr. Şerif Demir,  Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner, panelist olarak katıldı.

Panel’in Moderatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir, Çanakkale Savaşının Türk tarihinin sembolü olan ve var olma mücadelesinin verildiği bir savaş olduğunu, bu savaşın aynı zamanda dünyanın da kaderini değiştirdiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Ekincikli,  Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale ve Çanakkale Savaşının Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına olan etkisi üzerinde durdu. Mustafa Kemal’in Türk insanında gördüğü fedakârlık ile Milli Mücadeleyi kafasında tasarladığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin 1915 Çanakkale’de atıldığını belirtti.

Binlerce yıllık Türk tarihinde adına destan yazılacak birçok zafer olduğunu belirten Doç. Dr. Süleyman Özbek : “ Çanakkale Savaşı bir milletin sadece esarete sürüklenmeye çalışıldığı bir savaş değildir. Bu savaş azın çoka, mananın maddeye, mazlumun zalime karşı kazandığı bir zaferdir. Kurtarılan sadece vatan toprağı değildir. Kazanan Türk milletinin gururudur, kazanan Türk milletinin esaret tanımayan asil ruhudur.” dedi.

Program Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

Panele, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Kurum müdürleri, Akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim