• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

CHP'li Milletvekilinin Şoke Eden MİT İsteği

CHP'li Milletvekilinin Şoke Eden MİT İsteği
CHP'nin denizli milletvekili göreni yapmakta olan İlhan Cihaner yaptığı flaş açıklamalar ile TÜrkiye gündemine bomba gibi düştü. İlhan Cihaner,MİT müşteşarı olan HAkan Fidana bir mektup yazdığı ortaya çıktı. 12 Eylülün sembol kayıplarından cemil kırbayıra

CHP'nin denizli milletvekili göreni yapmakta olan İlhan Cihaner yaptığı flaş açıklamalar ile TÜrkiye gündemine bomba gibi düştü. İlhan Cihaner,MİT müşteşarı olan HAkan Fidana bir mektup yazdığı ortaya çıktı. 12 Eylülün sembol kayıplarından cemil kırbayıra ilişkin arşvideki tüm belge ve duyumları savcılık ve kayıp yakalamaları ile ilgili paylaşmaya çağırda önemli gelişmeler yaşanıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müşteşarı Hakan Fidan’a bir mektup yazarak, 12 Eylül ’ün ‘sembol kayıplarından’ Cemil Kırbayır ile aynı yıl Kars’ta işkencede öldürülerek cesedi yok edilen Mahmut Kaya ile hayatını kaybeden Turan Sağlam ve Oruç Korkmaz’a ilişkin arşivindeki tüm belge ve duyumları savcılıkla ve kayıp yakınlarıyla paylaşmaya çağırdı. Cihaner, mektubunda, “Bu çağrım; Berfo Ana'nın anısına, çocuklarının kemiklerine bile razı olan, yaşamlarını bir mezar ararken tüketen, tüm kayıp yakınları ve insanlık için bir borç ödeme çağrısı olduğu kadar, 12 Eylül dönemi için sembolik bir “özür” çağrısıdır” dedi.

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim