• BIST 9710.62
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 23 °C

Cizreli ailelere sağlık taraması - Siirt Haberleri

Cizreli ailelere sağlık taraması - Siirt Haberleri
Siirt Belediyesi Cizre'den göç etmek zorunda kalan ailelerle ilgili duyarlılığını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün temel ihtiyaçları dağıtan belediye bu kez de sağlık taraması hizmeti başladı.

Siirt Belediyesi geçtiğimiz hafta,  sokağa çıkma yasağının 2 ayı aşkındır devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden Siirt’te göç etmek zorunda kalan yurttaşlar için başlatılan “ Botan Halkı Dayanışma”  kampanyası çerçevesinde sağlık taraması başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağının 2 ayı aşkındır devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden göç etmek zorunda kalan ve Siirt’tin değişik mahallerine yerleşen 400 ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için belediyemiz bünyesinde başlatılan “Botan Halkı Dayanışmada” kampanyası çerçevesinde Cizreli yurttaşlara yönelik sağlık taraması başlatıldı.

saglik-taramasi1.jpg

Belediyemiz Eşbaşkan Yardımcıların Elif Akgül Ateş başkanlığında, doktor, psikolog,  sosyolog ve sağlık personelinden oluşan Saglık (1)sağlık ekibi, kentte gelen Cizreli yurttaşları kaldıkları evlerde ziyaret yurttaşların yaşadıkları sağlık, sosyal ve psikolojik sorunlarına çözümü noktasında destek sundu.

saglik-taramasi2.jpg

Konuyla ilgili olarak Belediyemiz Eşbaşkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş tarafından yapılan açıklamada,  Cizre’de iki aşkın yaşanan sokağa çıkma yasağı ve ilçedeki çatışmalar nedeniyle Cizre’de ülkenin dört bir yanına yoğun bir göç yaşandığını ifade ederek, “ Cizre’den göç eden yaklaşık 8 bin yurttaş Siirt ve ilçelerine geldi. Bu yurttaşların oluşturduğu 500 aile Hesta kaplıcalarına,  yaklaşık 400 ailede kent merkezinde bulunmaktadır.  Göç eden ailelerin çoğunluğu çok kötü koşullarda, bodrum katlarında 3-4 aile bir araya gelerek kalmaktadır.  Bu gün itibariye bu yurttaşlarımızın acil olarak maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var.  Belediye olarak geçtiğimiz hafta  başlattığımı ‘ Botan Halkı Dayanışmada’ kampanyamız çerçevesinde Cizreli  yurttaşlarımızın gıda, giyim ve temel ihtiyaç karşılanması noktasında  bir çalışma yürütüyoruz.  Kampanyamıza Siirt Saglık (4)halkı büyük destekler sunmaktadır. Bu anlamda Siirt halkına teşekkür ediyoruz. Yine buradan ciddi bir mağduriyet yaşayan Cizre halkımıza Siirt’te bulunan hayırsever kurum ve iş adamları başta olmak üzere esnafımız ve halkımıza kampanyaya daha güçlü bir şekilde destek sunma çağrısında bulunuyoruz. Kampanya çerçevesinde Cizreli yurttaşların çatışmalı süreçten kaynaklı olarak yaşadıkları travmaları, acıları, sıkıntıları ve sağlık sorunlarına bir nebzede olsa cevap olmak amacıyla sağlık taraması başlattık. Bu kapmasa kentte bulunan tüm Cizreli yurttaşlara ulaşarak sağlık hizmeti vereceğiz. Sağlık hizmetti almak temek insanı bir haktır.  Yine buradan kentte bulunan sağlık çalışanları ve kurumlarına bağlattığımız sağlık taramasına destek çağrısında bulunuyoruz”  dedi.

saglik-taramasi.jpg

Siirt Belediyesi bünyesinde Cizreli yurttaşlara yönelik bu gün başlatılan sağlık taraması kapsamı da 10 gün içinde sağlık ekibimiz tüm yurttaşlara ulaşıp sağlık taramasından geçirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2930 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim