• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • Siirt 12 °C

Cizreli çocuklara sosyal destek

Cizreli çocuklara sosyal destek
Siirt’te göç eden ailelere ayni, nakdi yardımlar ile çocuklara eğitim desteği veren Siirt Valililiği, bugünde terör mağduru çocuklara psikolojik ve sosyal destek verdi.

SİİRT VALİLİĞİNDEN, TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARA DESTEK

Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle Şırnak, Cizre ve Silopi’ den Siirt’te göç eden ailelere ayni, nakdi yardımlar ile çocuklara eğitim desteği veren Siirt Valililiği, bugünde terör mağduru çocuklara psikolojik ve sosyal destek verdi.

Siirt Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce terör nedeniyle Cizre ve Silopi’den ilimize göç eden ailelerin 0-14 yaş aralığındaki çocuklar için  bir AVM’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe eşi Fatma Tutulmaz ile birlikte katılan Vali Mustafa Tutulmaz, çocuklarla yakından ilgilenerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.Çocuklara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler veren Vali Mustafa Tutulmaz, Terör mağduru ailelere bundan sonra da desteklerin devam edeceğini söyledi.Ankara‘da yapılan hain terör saldırısını kınayan Vali Tutulmaz, Terör mağduru ailelerle de görüşerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Etkinlikte çocuklar sinema izlemekle birlikte, oyun parkında gönüllerince eğlenerek, alış-veriş yaptı. Etkinlik, çocuklara yapılan yemek ikramı ile sona erdi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürünce, terör Mağduru çocuklara, sosyal desteklerin devam edeceği bildirildi.Etkinlikte, Vali yardımcısı Bünyamin Kuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, Sosyal inceleme uzmanları ile Psikologlar da hazır bulundu.

Geçen hafta da Siirt Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları ve Kızılay iş birliği ile ilimize göç eden ailelere ayni ve nakdi yardımların yanı sıra eğitim desteği verilmişti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
Yorumlar
Melek
23 Şubat 2016 Salı 11:08
11:08
Allah aşkına cizredeki sokağa çıkma yasağı kalksın okullar acilsin
78.169.128.57
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim