• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 30 °C

Çocuklar, Siirt Belediyesinin Tiyatro Gösterisinde Buluştu

Çocuklar, Siirt Belediyesinin Tiyatro Gösterisinde Buluştu
Siirt Belediyesi Tiyatrosu, perdelerini yeni sezonun ilk oyunu olan “Dev Adam” isimli çocuk gösterisiyle araladı.

Siirt Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan “Dev Adam”  adlı tiyatro oyunu, seyirciler tarafından beğeni ile izlendi. Çocuklarla birlikte tiyatroya gösterisine izlemeye gelen ailelerin ilgisi yoğun oldu.

Siirt Belediyesi tarafından Öğrencilere yönelik düzenlenen “Dev Adam” adlı çocuk tiyatro oyunuyla ilimizde bulunan tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine izlettirilmesi hedefleniyor.06-14 yaş aralığı öğrencilere 13.30/16:00 saatlerinde toplam 2 seans olarak sergilenen tiyatro oyunu, çocuklarla birlikte velileri ve öğretmenleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Sahnelenen eğitici oyunlarla çocuklara günlük hayatta kullanabilecekleri bilgilerin yanı sıra milli ve manevi değerlerin aktarıldığını ifade eden Kültür ve Sosyal işler Müdürümüz İrfan Tekin,“ Gerçekleştirdiğimiz tiyatro oyununa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Siirt Belediyesi olarak amacımız, Çocukların okul eğitiminin yanında kültürel ve sosyal açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar sunmak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın okul eğitimiyle birlikte, tam donanımlı bireyler olarak yetişme sürecinde kişisel ve sosyal gelişimlerini de katkı sağlamaktır. Çocuklarımızı tiyatroyla buluşturarak, hem tiyatro sevgisi aşılıyor, hem de eğlenirken öğrenmelerine olanak tanıyoruz” dedi.

Tiyatro gösterilerinin hızla devam ettiğini belirten Siirt Belediyesi Kültür Müdürü İrfan Tekin, ilerleyen haftalarda yetişkinlere yönelikte tiyatro çalışmalarının olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim