• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • Siirt 23 °C

Çok Amaçlı Çocuk Parkı Çalışmaları Sürüyor

Çok Amaçlı Çocuk Parkı Çalışmaları Sürüyor
Siirt Belediyesi ile Gaziantep Şahinbey Belediyesince “Kardeş Belediyeler” ortaklığında Siirt’e kazandırılan ve bölgenin en büyük oyun parkı unvanına sahip olacak parkın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bahçelievler Mahallesi Kızlar tepesi karşısındaki 14 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek Oyun parkı alanına, Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler ekiplerince ilk olarak beton döküldükten sonra parktaki oyun gruplarının zemini, oluşabilecek kazalara karşı çocukların korunabilmesi için yumuşak kauçuk malzeme ile kaplanıyor. Yapım çalışmalarının tamamlanıp, çocuklara bayram hediyesi olarak yetiştirilmesi için gecesini gündüzüne katan ekipler, son olarak oyun parkı ve grupları monte edilmeye başlandı. Çalışmaları yerinde incelemeye giden Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Beraberindeki Gaziantep Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alıp, burada çalışmaları dört gözle bekleyen çocuklarla bir araya geldi. Başkan Taşkın ile bir süre sohbet eden çocuklar, çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını, oyun parkının yapımını dört gözle beklediklerini, bu eserde emeği bulunan Başkan Taşkın ve Şahinbey Belediye Başkan yardımcısı Durna’ya teşekkür ettiler.

Bu parkın içinde çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için ünlü kahramanlar, masal kahramanları ve çizgi film kahramanların oluşturduğu Şirinler, Keloğlan, Ulubatlı Hasan, Nene hatun gibi birçok renkli karakterin olacağı, oyun parkı ve grupları yer alacak ve ayrıca çocukların hiç görmediği oyun aletleri yerleştirilecek. Engelli çocukların oynayabileceği oyun gruplarının yer alacağını keyifli alanlar var olacak. Gençler için ise spor alanları oluşturulacak. Yetişkinler için ise yeşil alanlar olacak.

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim