• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Siirt 18 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Somali'deki saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Somali'deki saldırı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali’deki bombalı saldırıyla alakalı flaş açıklamalar yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırılara sert çıktı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali’deki bombalı saldırıyla ilgili, 'Ne adına yapıyorlar bunu. Eğer ‘İslam adına yapıyoruz’ diyorlarsa, ben bir Müslüman’ım İslam’da böyle bir şey yok' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali’deki bombalı saldırıyla ilgili, “Ne adına yapıyorlar bunu. Eğer ‘İslam adına yapıyoruz’ diyorlarsa, ben bir Müslüman’ım İslam’da böyle bir şey yok. Bir Müslüman bir defa intihar edemez. Öldürdüğü insan kim? Onlar da Müslüman. Böyle bir İslam kesinlikle yok. Bizim dinimizde de, ‘İnsanları git öldür’ diye bir şey yok” dedi.
Etiyopya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Addis Ababa Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada yarın Somali’ye düzenleyeceği ziyaret için şu an başkent Mogadişu’da bulunan Türk delegasyonunun kaldığı otelin önünde gerçekleştirilen bombalı araçlı saldırı hakkında konuştu. Erdoğan, “Geçtiğimiz haftalarda Fransa’nın başkenti Paris’te bir dergiye terörist saldırı yapıldı ve insanlar öldürüldü. Bu terörist saldırısının ardından ne yazık ki tüm Avrupa’da, tüm dünyada bütün Müslümanlara yönelik bir hoşgörüsüzlük sergilenmeye başlandı. Camilere, ibadethanelere, Müslümanlara yönelik saldırılar zaten var. Bu olaydan sonra bu saldırılar daha da arttı” dedi.
“TERÖR CİNAYETTİR”
“Arkadaşlar terörün dini, terörün mezhebi olmaz, terörün hiçbir insani değeri olmaz. Terör cinayettir” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“Bunu adı Müslüman olan birisi yapıyorsa teröristtir, Hristiyan olan birisi de yapıyorsa teröristtir, Musevi olan biri de yapıyorsa teröristtir. Bunlar katildir, canidir, barbardır. Kırk yıldır biz ülkemizde biz terörle mücadele ediyoruz ve bölücü terör örgütü şu anda ırak ve Suriye’de kan döken DEAŞ terörü de, Filistinlilere yönelik İsrail devlet terörü de dünyanın diğer bölgelerindeki tüm terör örgütleri de en başta birer cinayet örgütüdür. Ancak burada şunu da özellikle söylemek durumundayım. Terör ve şiddet sadece silahla yapılmaz. Kutsal değerlere saldırı da bir terördür, bir şiddet eylemidir. İnançlara saldırı, ırkçılık, ayrımcılık bir terör eylemidir. Bir şiddet eylemidir. Dünyanın tüm ülkeleri bunu görmek, terörün ve şiddetin her türüne karşı ortak tavır almak zorunda.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını ifade ederek, “Elbette Paris’te bir dergiye saldıran teröristleri şiddetle kınayacağız, kınıyoruz ve onlara karşı ortak mücadele vereceğiz. Ama aynı şekilde 350 bin insanın ölümüne sebep olan ve hala öldürmeye devam eden Suriye terörist başı olan başındaki zatı da aynı tavırla kınamak, aynı şekilde onlara karşı tavır belirlemek de bizim ve vicdani görevimizdir. 350 bin insan. Şu anda benim ülkemde 1 milyon 700 bin sığınmacı var. Lübnan’da yaklaşık 1 milyon 700 bin sığınmacı var, Ürdün’de 1 milyon sığınmacı var. Bakınız şu anda Etiyopya’da Somali’den sığınmacı var. Bu insanlar buraya niye geliyor, canlarını kurtarmak için. Bugün yine terör eylemi oldu Somali’de. Her şey çok açık ortada. Ne adına yapıyorlar bunu. Eğer ‘İslam adına yapıyoruz’ diyorlarsa, ben bir Müslümanım, İslam’da böyle bir şey yok. Bir Müslüman bir defa intihar edemez. Öldürdüğü insan kim? Onlar da Müslüman. Böyle bir İslam kesinlikle yok. Bizim dinimizde de, ‘İnsanları git öldür’ diye bir şey yok. DEAŞ terör örgütüne, diğer terör örgütlerine aynı ortak ve samimi mücadelenin sergilenmesi şart. İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı sistematik teröre karşı da aynı ortak tavrı, aynı ortak mücadelenin sergilenmesi şarttır. Anti semitizme olduğu kadar, İslamofobiya’ya, ırkçılığı, ayrımcılığa, kutsal değerlere saldırılara karşı da insanlığın ortak tavır takınması şarttır. Eğer bu samimi, ortak tavır takınılmazsa işte bugün olduğu gibi vicdanlar yaralanır, vicdanlarda adalet duygusu zedelenir” ifadelerini kullandı.
“TERÖR KARŞISINDA BİZİM TAVRIMIZ NETTİR”
Türkiye’nin terör karşısındaki tavrının net olduğunu kaydeden Erdoğan, “Değerli arkadaşlar terör karşısında bizim tavrımız nettir, son derece nettir. Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi bahanenin, hangi maskenin arkasına saklanırsa saklansın biz ülke olarak terörün tamamen karşısındayız. Biz İslami terör gibi son derece yanlış isimlendirmeye karşıyız. Kimse İslam ile terörü bir arada anamaz. Zira İslam barıştır, kelime itibari ile de Sin kelime kökünden gelmek suretiyle barıştır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bu İslam’ın hükmüdür. Bir insanın yaşamasına vesile olanlar tüm insanlığın yaşamasına vesile olmuş gibidir, bu İslam’ın hükmüdür. Dolayısıyla bu tür terör saldırılarında, farklı inançlara yönelik bu tür saldırılarda ne yazık ki dünyada birlikte yaşama kültürünü yok ediyor bu. Biz Türkiye olarak bunu görüyor bütün dünyaya da bu noktada uyarılarımızı yapıyor, barış çağrılarımızı hiç bıkmadan, usanmadan yapmaya devam ediyoruz. Etiyopya ile bölgelerimize ilişkin aynı hassasiyeti, aynı düşünceleri taşıyor olmaktan da bu noktada büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim