• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 11 °C

Cumhurbaşkanı yere düşünce,27 korumasını...

Cumhurbaşkanı yere düşünce,27 korumasını...
Cumhurbaşkanı yere düşünce,27 korumasını kovdu..Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe konuşma yaptıktan sonra düşerek yere çakılmıştı.

 

 

 


Etiyopya ziyaretinden dönen 90 yaşındaki Mugabe, Harare havalimanında Zimbabvelilere seslendi. Yaptığı konuşmanın ardından merdivenlere yönelen Mugabe, aşağı inerken yere düştü. 21 Şubat’ta 91′inci yaş gününü kutlayacak olan Zimbabve lideri, koruma ve yardımcılarının desteğiyle yerden kalktı, ardından da limuzinine bindirildi.

1980 yılında iktidara geldiği günden bu yana, yani tam 35 yıldır ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı Mugabe korumalarını düşmesiyle ilgili olarak suçlu buldu.

Düştüğünde kendisine kısa sürede müdahale etmeyen 27 korumasıyla yolları ayırma kararı aldığı söylenen Mugabe tepki çekti.

Mugabe düşerken, yanındaki korumaların müdahale etmekte ağır kaldığı dikkatleri çekmişti.

Yaşanan talihsizlik sonrası konuşan bir güvenlik yetkilisi, “Konu çok basit. Güvenlik ekibi başkan düştüğünde uyuyordu” dedi. Koruma görevlilerinin yanında Air Zimbabwe ve havaalanı güvenlik görevlilerinin de sorgulandığını belirten kaynak, 27 kişinin kovulmadığını ancak birkaçıyla yollarının ayrıldığını söyledi.

“Utanç verici” olarak adlandırdıkları bu durum sonrasında, basından bu görüntülerin silinmesini rica eden Mugabe’nin korumaları, cumhurbaşkanının “yaşına rağmen çok fit” olduğunu da eklemişti

haber7.com

 

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim