• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Siirt 17 °C

Cumhurbaşkanı'ndan flaş AB beyanatı

Cumhurbaşkanı'ndan flaş AB beyanatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB üyeliği hakkında sert konuştu Erdoğan Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar" diye konuştu.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti’de mevkidaşı İsmail Ömer Guelleh ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı. İkili daha sonra kameraların karşısına geçti ve soruları yanıtladı. İslamofobi ile ilgili soruya cevabında Erdoğan, İslam dünyasının üzerinde oynanan bir oyun olduğunu belirterek, "Bu oyunun da önemli başlığı: İslamafobidir. Bu İslam düşmanlığıdır" dedi.
Müslümanlara atılan "terörist" iftirasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristin hangi inançtan olursa olsun katil, cani ve barbar olduğunu kaydetti.
AB ÜYELİĞİ
Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği talebiyle ilgili de net konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği kapısında dilenecek bir ülke olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı, "Bizi alırlar almazlar, önemli değil. Biz Avrupa’yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? ’Avrupa Birliği Hristiyan tezidir’ anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar" diye konuştu.

Bu haber toplam 3292 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim