• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 13 °C

Cumhuriyet'in iki yazarı Charlie Ebdo karikatürleri için ifadeye...

Cumhuriyet'in iki yazarı Charlie Ebdo karikatürleri için ifadeye...
Cumhuriyet Gazetesi’nin iki yazarı ikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,tarafından ifade vermeleri için adliyeye çağrıldı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin iki yazarını ifadeye çağırdı. Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın önümüzdeki günlerde ifade vermeye gelmeleri bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisine destek için Hz. Muhammed’i temsil ettiği belirtilen karikatüre köşelerinde yer veren Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ı ifadeye çağırdı. Fransa’da 12 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo baskını nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi destek için 14 Ocak tarihli gazetesinde karikatür dergisinin bir bölümünü yayınlamıştı.

Gazetenin köşe yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan da derginin yayınladığı ve Hz. Muhammed’i temsil ettiği belirtilen karikatürlere köşelerinde yer vermişti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcılığı, resen soruşturma başlatmıştı.
Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarları ve sorumluları hakkında 100’e yakın suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten savcı Vedat Yiğit, köşe yazarları Çetinkaya ve

Karan’ı ifadeye çağırdı. İki yazar, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifade verecek.

Bu haber toplam 5782 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim