• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Siirt 20 °C

Dar Sokakta Bulunan Metruk Binalar İnsan Gücüyle Yıkılıyor

Dar Sokakta Bulunan Metruk Binalar İnsan Gücüyle Yıkılıyor
Siirt’te görüntü kirliliğine neden olan metruk binalar Belediyemiz tarafından yıkılmaya devam ediliyor.

İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda bulunan metruk evler Siirt Belediyesi Destek Hizmetleri ekipleri tarafından balyozlar ile yıkılıyor.

Doğan Mahallesinde bulunan bir metruk evi Belediyemiz ekipleri insan gücü kullanarak balyoz ile yıkımını gerçekleştiriyor. Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan Belediye ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Halkın huzur ve güvenliği yanında Siirt’in değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor.

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine belediye tarafından durum tespiti gerçekleştirildikten sonra yıkımları Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor. Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan harabe evler belediye ekiplerince yıkılarak temizlerken birçok Mahalledeki yaşlı ve bakımsız durumdaki yıkılmak üzere olan evin de, hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtarılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim