• BIST 9548.09
  • Altın 2492.304
  • Dolar 32.5099
  • Euro 34.5561
  • Siirt 11 °C

Demirören'den flaş beyanatlar!

Demirören'den flaş beyanatlar!
Demirören'den flaş beyanatlar!Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)Başkanı Yıldırım Demirören flaş beyanatlarda bulundu.Demirören Havuzdan çıkmak isteyen Fenerbahçe'ye de sert çıktı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtlıyor. Demirören, son günlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın havuzdan ayrılmaya yönelik açıklamalarına karşılık, "Hiçbir kulüp havuzdan ayrılamaz. Ayrılırsa maçlarını yayınlatamaz" dedi.
"UEFA'NIN DAYATTIĞI KULÜPLER AVRUPA'YA GİDECEKLER"
Kulüplerin son yıllarda çok borçlandığına dikkat çeken Demirören, "Kulüpler borçlanarak büyümek, taraftarını memnun etmek için mücadele ediyor. Artık gelirler giderleri karşılamıyor. Avrupa da aynı durumda. Mesela, Manchester United. Mali fair-play ile mali durumları kuvvetlendirmemiz lazım. UEFA'nın dayatma yaptığı kulüpler Avrupa'ya gidecek ama PTT ve alt liglerde başka takımlarımız da var. Kendi mali kriterlerimizi koyacağız. Borçlandırma için bir şey diyemem. Ben de yaptım borç. Başka türlü dönme şansları yok ama belli mali kriterlere sokmamız lazım" dedi.
"MAÇI KAYBEDEN FEDERASYONU SUÇLUYOR"
Demirören, "Maç kaybeden federasyonu suçluyor" diyerek, "Türk futbolunu bizler idare ediyoruz. Bunu herkes bilmeli. Bizler veya kulüp başkanları bir camiayı idare ediyor. Söylenen lafın nereye gittiğini iyi bilmemiz lazım. Tabii eksiklerimiz var. Ama biz futbolu tartışmıyoruz, hakemi tartışıyoruz" diye konuştu.
"AVRUPA'DA HAKEM HATASI TARTIŞILMIYOR"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Avrupa'da hakem hatalarının bu kadar gündeme gelmediğini vurgulayarak, "Herkes ileriye bakıyor. Hakem hatası oyunun doğasında var ve olacak. Kulüplerimizin 'ben' değil, biz 'diye' hareket etmesi lazım. Kamuoyunun yönlendirdiği değil, kamuoyunu yönlendirmemiz lazım başkanlar olarak. Benim ve yönetim kurulumuzun kulüplerden bir çekincemiz yok. Art niyetli bir hakemimiz varsa, sonuna kadar gideriz. Eskiden kurtulmamız lazım. Tehditlerle bir yere gidilmez. TFF'nin ağırlığını herkesin kabul etmesi lazım. Kafaların değişmesi lazım" ifadelerini kullandı.
"BUGÜN E-BİLET SAYESİNDE KAVGALAR, KÜFÜRLER AZALDI"
Türk sporunda yöneticilerin bilinçli olması gerektiğini söyleyen Demirören, "TFF belli kurallarla yürütülüyor. Bizim vereceğimiz cezalar 50 gün-100 günlük cezalar. Ben buradan savcılarımızı göreve çağırıyorum. Dava açmaları lazım. Bakın bugün e-bilet, Passolig sayesinde kavgalar, küfürler azaldı. 6222 de devreye girer, yöneticilerimiz bilinçli olursa hepsi düzelecektir. Sezon başında basının büyük kısmı kötü beyanatları kullanmayacaklarını söyledi. Ancak yüzde 90'ını kullanıyoruz. Bunun için bilinçli olmalıyız" diye konuştu.
Demirören, sahalarda görülmesi istenmeyen taraftarların artık statlara gelmediğini belirterek, "Çok memnunuz. Kötüler ayıklanıyor. Passolig ve e-biletten dolayı seyirci azalmadı. Bugün Passolig adedi 800 bini geçti. 11 bin 500 ortalamadan 6 binlere düşüldü, şimdi 8 binlere çıkıldı. Büyük takımları çıkartın Anadolu ortalaması 4-5 bin kişiye oynuyor. Aslında basit bir uygulama. Aksilikler olmuş olabilir. Bize gelen tepkileri hemen düzeltiyoruz. Sezon sonu geldikçe insanlar maça gitmeye yeniden başlayacak" dedi.
"YENİ BİR MENAJERLİK SİSTEMİ GETİRDİK"
Yeni bir menajerlik sistemi getirdiklerini hatırlatan Demirören, "Benim dönemimde futbolcu; kardeşini, babasını getiriyordu. Yöneticilerimizin bilinçli olarak hareket etmesi lazım. Biz federasyon olarak diyoruz ki, kulüplerimiz şeffaf olmalı. Federasyon mali kriterleri olarak artık bunları kabul etmeyeceğiz. Bizle ilgili değil ama belki menajerlik sistemiyle de ilgili bir çalışma yapabiliriz" açıklamasında bulundu.
“BİZ NE KARAR ALDIYSAK YABANCIYLA İLGİLİ, KULÜPLERLE BERABER ALDIK”
Yeni yabancı kararını kulüplerle birlikte aldıklarını vurgulayan Demirören, "Biz bunu düşürürken sorduk. Ama ben de azalsın istiyordum. Ancak getirdiğimiz bu sistemin hatalar verdiğini gördük. Fatih Terim de buna karşı olduğunu söylüyordu. Hocamız 9 ay, 1 seneye yakın bir çalışma yaptı. Biz de şunu gördük, yabancı azalınca yerli oyuncunun fiyatı arttı, yerli oyuncular kendine bakmamaya başladı, rekabet azaldı.
Profesyonelliği tam beceremiyor yerli oyuncularımız, kusura bakmasın. Onun için de değiştirdik. Ancak mali kriterlerle de alakalı. Ancak burada taksitli borcu saymıyoruz. Bu Fatih Hocamızla getirdiğimiz bir devrimdi. Muhakkak aksaklıklar olacaktır ama bu 4 yıl uygulanacak. Eksiklerimiz varsa, arada rötuşlar olur. Her yabancı için federasyona bir ücret ödenecek. Cuma günkü yönetimde buna karar vereceğiz. Bu ücretin bir kısmı yerliyi çok oynatan kulüplerimize gidecek. İkinci ligdeki yabancı oyuncu serbestliğini 10 kişiye çıkardık. 5'i sahada olmak kaydıyla" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "UEFA kriterleri kulüplerimizi etkileyecek. Her kulübümüz için inceleme yapılıyor. Önemli olan sadece Avrupa'ya gidecek olan kulüplerimiz değil. Avrupa'ya gitmeyecek olan kulüplerin de yeni TFF kriterlerine uymasını istiyoruz. Bu PTT 1. Lig için de geçerli" diye konuştu.
"HİÇBİR KULÜP HAVUZDAN ÇIKAMAZ"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın havuz ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Demirören, "Kulüplerimizin bütçelerinin en büyük gelir kalemi yayın kuruluşundan gelen paralar. Bir kulüp isterse havuzdan çıkamaz. Hiçbir kulüp ihale süresince çıkamaz. Çıkan bir kulüp olursa, hiçbir maçını yayınlatamaz" şeklinde konuştu.
"KUPA İÇİN BİR STATÜ DEĞİŞİMİ OLACAKSA HEP BERABER KARAR VERECEĞİZ"
Herkesin temel gayesinin maddi sorunları çözmek olduğuna değinen Demirören, "Türkiye Kupası da bunun en önemli noktalarından. Hepimizin yayıncı kuruluşlara teşekkür etmesi lazım. Kupa için bir statü değişimi olacaksa hep beraber karar vereceğiz. Biz bu statüyü yayıncı kuruluş ile oturarak karar verdik. Biz artı olarak kupa finaline 5 milyon TL ödül koyduk" dedi.
"FUTBOL HAKEM KONUŞMAKLA DÜZELMEZ"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Biz ihtiyaç olan yerlere gidip, kendimiz yatırım yapacağız. Bugün altyapıya bir kulübün önem vermesi için senede 10 milyon TL para harcaması lazım. Sahaların artması, zeminlerin düzeltilmesi lazım. Futbolun kurtulması hafta sonu konuşulan hakem değil. Altyapıya önem vereceğiz" diye konuştu.
"ZEMİNLERİN FEDERASYONA ALAKASI YOK"
Demirören, federasyon olarak maçları oynatmakla yükümlü olduklarını hatırlatarak, "Zemin kötü dediğimiz her yerde futbol oynandığı sürece, biz de oynatmak zorundayız. Zeminlerle federasyonun alakası yok. Kulübün ya da Gençlik Spor Kulübü'nün sorumluluğunda. En yeni statlarımızndan biri TT Arena, senelerce zemini bitmedi. Mersin aynı, Kayseri aynı. Bir danışman ekip getireceğiz. Ancak sorumluluk bizde değil" açıklamasını yaptı.
"KONUŞTUKLARIMIZI TARTMALIYIZ"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe maçı öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı aramasını de değerlendiren Demirören, şunları söyledi:
"Burada bizlerin verdiği cezalar yeterli değil. Savcılarımızın da devreye girmesi lazım. Futbolun içinde yapacağınız her şey 6222'ye girer. Maç öncesi hakemi aramak yanlış yerlere gidebilir. Sadece İbrahim Bey için konuşmuyorum. Biz konuştuklarımızı çok tartmalıyız. Yarın başka başkan arar, yarın futbolcu çıkıp arar. Bunun altından nasıl kalkacağız? Aramaya devam ederse, ona göre cezasını alır. Ne kadar yaparlarsa, federasyon da cezasını verir."
"MÜSABAKADAN ÖNCE BÜLENT YILDIRIM İLE KONUŞTUM"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bülent Yıldırım'ın telefon olayından sonra hemen üstlerine haber verdiğini ifade ederek, "Biz bütün alternatifleri düşündük. Ben bütün hakemlerime güveniyorum. Art niyetli bir hakem varsa, bulalım hep beraber ortaya çıkaralım. 3 alternatifimiz vardı. Maçı ertelemek, hakem değiştirmek ya da aynı hakemle devam etmek. Biz hepimiz hakemimizle devam etmekten yanaydık. Ben de aradım Bülent Hoca'yı. UEFA da aynı hakemle devam etmemiz önerisinde bulundu. Bülent Hoca gibi değerler kolay kazanılmıyor. Biz de ona güveniyoruz. Hata da yapabilirdi. Bizim baktığımız şey futbol, kulüpler bunun bir parçası" şeklinde konuştu.
"KULÜPLER, MHK'YI KENDİ SEÇSİN"
'Hakemlerin telefon numaraları değişecek mi' sorusuna ise Demirören, "Hakemlerin telefon numaraları değişmedi. Kesinlikle değiştirmem. Yine hakemleri Perşembe açıklayacağız. Ben hakemlerime güveniyorum. Kulüpler istiyorsa MHK'yı seçsin. Bakın, anlaşamayacaklar. Keşke MHK'yı seçseler. Anlaşmaları zor, keşke yapsalar. Ama bu düşünceyle yapamazlar. Biz Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi ile başladık. Hakem adayları orada eğitimlerine başladı. Bu yayılabilir. Biz buna açığız. Zekeriya Hoca'ya istifasından sonra 'Beni neden aramadın' dedim. O da 'Arasam vazgeçerdim' dedi. Zekeriya Hoca'ya hizmeti, Yusuf Hoca'ya da kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Eğer kulüplerimiz, futbolumuz hakemler yüzünden kötüyse gelsinler MHK'yı seçsinler" şeklinde cevap verdi.
"MELO BENİM MUHATABIM OLAMAZ"
Demirören, kupa törenlerinde kendisinin elini sıkmayan Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo ilgili bir soru üzerine ise, "Melo benim muhatabım olamaz, benim de onun olmamam lazım. Çok değerli bir camianın oyuncusu. Benim Melo ile bir problemim yok. Çok önem verdiğim bir camianın oyuncusu olduğu sürece bir problemim yok" diye konuştu.
"FENERBAHÇE'YE YAKIN DEĞİLİM"
Federasyon başkanı olarak herkese eşit mesafede olduğunu belirten Demirören, "Fenerbahçe'ye neden yakın olayım? Bir kere ben Beşiktaşlı'yım. Ama konumum nedeniyle herkese eşit uzaklıktayım. Galatasaray, Fenerbahçe büyük saygı duyduğum camialar. Benim eşim Oflu, çocuklarım Karadeniz kanı taşıyor. Ben İnegöllü'yüm, Bursa'ya niye kastım olsun. Herkesle mesafem aynı" dedi.
Deplasmanda seyirci yasağının kalkması için öncelikle 4 büyüklerin anlaşması gerektiğini dile getiren Demirören, İl Güvenlik Kurulu'nun da onay vermesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim