• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 28 °C

Dika Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt'te Yapıldı

Dika Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt'te Yapıldı
Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman illerinde faaliyet gösteren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) aralık ayı yönetim kurulu toplantısı, Dönem Başkanı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Batman Valisi Ahmet Deniz, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Batman Belediye Başkan V.  Ertuğ Şevket Aksoy, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcısı Yunus Koç ve diğer kurul üyeleri katıldı.
 
DİKA'nın dönem başkanlığını yürüten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, bir otelde yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Vali Atik, "Toplantıların, bölge illerine ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kalkınma ajansıyla projelerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması için üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışacağız." dedi.
 
Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında, Ajansın 2018 Yılı Çalışma Programına uygun bir şekilde tahmini olarak hazırlanan 2018 Yılı Bütçesinin Kalkınma Bakanlığı'na gönderilmesi ve Kalkınma Bakanlığı'ndan alınan görüşler dikkate alınarak revize edilmesi konusunda Genel Sekretere yetki verilmesi ve Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan 2017-2018 Yılı İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerinin Yönetim Kurulunun onayına sunularak, 2018 yılına ilişkin hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Ajansın Mali Destek Programları kapsamında yürütülmekte olan projelerle ilgili izlenecek süreç görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim