• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Siirt 5 °C

Dış basında '14 Aralık operasyonu' yankıları!

Dış basında '14 Aralık operasyonu' yankıları!
Dış basında '14 Aralık operasyonu' yankıları!Paralel Yapı operasyonu dış basında büyük yankı uyandırdı!Türkiye güne şok Paralel Yapı operasyonu ile uyandı.Şafak vaktinde yapılan operasyon dış dünya basınında da flaş haber olarak geçti.

 Paralel Yapı operasyonu dış basında büyük yankı uyandırdı!Türkiye güne şok Paralel Yapı operasyonu ile uyandı.Şafak vaktinde yapılan operasyon dış dünya basınında da  flaş haber olarak geçti.Dış basında '14 Aralık operasyonu' yankıları!

Zaman Gazetesi'ne yapılan gözaltı operasyonu, erken saatlerde gerçekleşmesine rağmen uluslararası haber ajansları tarafından da duyuruldu.
Operasyonu ilk duyuran yabancı basın organı, Reuters haber ajansı oldu. Ajans, "Türk polisinden ABD'deki vaiz Gülen'e yakın medya organlarına baskın" başlığını attı.

Reuters, "Türk polisi, ABD'de yaşayan vaiz Fethullah Gülen'e yakın olan bir televizyon kanalı ve gazeteye baskın düzenleyerek, bazı kişileri gözaltına aldı. Operasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Gülen destekçilerine karşı yeni bir kampanyanın sinyalini vermesinin ardından geldi" ifadesini kullanıdı.

Reuters'ın geçtiği bu haber, başta İngiliz gazetesi Daily Mail'in internet sitesi, Deutsche Welle ve İsrail basını olmak üzere birçok yayın organı tarafından da okurlara sunuldu.

"Türk polisi, Erdoğan'ın rakibinin destekçilerinin medya merkezlerine baskın düzenledi" başlığını kullanan AFP ise operasyonun 13 kentte gerçekleştirildiğini bildirirken, en az 14 kişinin gözaltına alındığını belirtti.


14 ARALIK’LA İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN


BBC, gözaltına alınanlar arasında gazeteci, emniyet müdürü, yapımcı ve senaristlerin olduğunu belirtti.
Rus basını: Türkiye’de sancılı gün

Rusya’da bağımsız haber yayını yapan “Eho Moskva” (Moskova’nın Yankısı) radyo istasyonu geniş kapsamlı operasyonları “Türkiye’de tutuklama dalgası” başlığıyla duyurdu. 10’dan fazla şehirde güvenlik güçlerinin Fethullah Gülen destekçilerine karşı harekete geçtiğini vurgulayan radyo istasyonu, “Erdoğan yönetimi şüphesiz en ciddi siyasi rakip olarak gördüğü ve şu anda ABD’de sürgünde yaşayan Fetullah Gülen taraftarlarını Türkiye’de izole etme operasyonu başlatmıştır” ifadesi kullandı.
NewsRu haber sitesi ise Türkiye’de ‘sancılı bir gün’ yaşandığını belirterek, “Türkiye Pazar sabahı baskınlarla uyandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş ilan ettiği Fethullah Gülen taraftarları ülke çapında birçok şehirde polis tarafından gözaltına alınıyor. Operasyonlara ‘darbe girişimini önleme’ izahatları bile yapılıyor” diye bildirdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim