• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 15 °C

DOĞA HARİKASI “RASIL HACAR” DEĞERLENDİRİLİYOR

DOĞA HARİKASI “RASIL HACAR” DEĞERLENDİRİLİYOR
Dünyada güzelliğine az rastlanır mekanlardan birisi olan Rasılhacar (Taşbaşı) değerlendiriliyor.

Siirt Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, amaçlarının; Botan Vadisi kanyonunda yer alan ve eşsiz bir doğa güzelliğine sahip ”Rasıl Hacar (Taşbaşı) mevkisinin doğallığını ve güzelliğini bozmadan, bu harika yeri turizme kazandırmak olduğunu belirtti.

Siirtin her türlü sorununu çözmeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz;“Asırlardan beri Siirtlilerin mesire alanı olarak tercih ettikleri ve gerçekten eşsiz bir güzelliğe sahip olan Rasıl Hacar’ı (Taşbaşı) eski günlerine kavuşturmak ve burasının bir park, bir mesire alanı olarak değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimiz tarafından hazırlanan proje, Dicle Kalkınma Ajansınca (DİKA) kabul edildi. Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan projenin tamamlanma süresi 13 ay olarak ön görüldü.Bu projenin tamamlanması ile birlikte halkımız güzel bir park ve mesire alanına kavuşabileceği gibi, ilimiz de  gelen turistlerin gezip görebileceği güzel bir mekana kavuşmuş olacak.”dedi.

Vali Tutulmaz, Dicle Kalkınma Ajansına, Mali Destek programı kapsamında, Siirt’ten yapılan dört başvurudan üçünün kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

Asırlar öncesinden Siirtlilerin tercih  ettiği ancak son yıllarda yolunun olmayışı ve gerekli düzenlemelerin yapılamaması nedeniyle  unutulmaya başlanan Rasılhacar uygulanacak olan proje sayesinde yeniden eski günlerine kavuşacak.

Proje kapsamında: 77.764 M2 bir alanda, 1300 m yürüyüş ve 802 m koşu parkuru yapılacak. Ayrıca  1 adet fitnes alanı, 1 bisiklet parkuru, 52 kamelya, 1 engelli çocuk oyun alanı, 1 mescit,5 seyir terası ve çocuk oyun alanı proje  kapsamında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında halen çıplak olan arazi ağaçlandırılacak. Alanda 15.864 m2 bir alanın ağaçlandırılması sağlanacak. Bu amaçla 500 adet top akasya, 500 adet mavi selvi ve 500 adet çam fidanı dikilecek.

Bu haber toplam 3047 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim