• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Siirt 5 °C

Dünyanın en modern beş fıstık tesisinden biri Siirt’te

Dünyanın en modern beş fıstık tesisinden biri Siirt’te
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında bitme aşmasına gelen ‘Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi’nde denetim ve incelemelerde bulundu.

Tesisi gezerek denetleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz, Organize Sanayi bölgesinde 35 dönüm arsa üzerinde yapımı bitme aşamasına gelen modern tesissin 50 bin ton fıstık işleme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

AB'nin mali destek programı kapsamında yürütülen proje bütçesinin 9 milyon 864 bin avro olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, dünyanın en modern beş fıstık tesisinden birinin Siirt’te yapıldığını belitti.
İlimizin kalkınma lokomotifinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Vali Tutulmaz, tesisin tamamlanmasıyla birlikte, Siirt Fıstığının marka değerinin artacağını, ekonomik kalkınmada ‘Siirt Fıstığı’nın önemli bir yer tutacağını sözlerine ekledi.

Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi’nde denetim ve incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı tesisleri gezerek inceledi. Firma yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Tutulmaz’ın inceleme gezisinde, Vali yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik hazır bulundu.

 

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim