• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 21 °C

EMEK sinemasına emek Verenlerin Kemikleri Sızlıyor ... !!!

EMEK sinemasına emek Verenlerin Kemikleri Sızlıyor ... !!!
EMEK sinemasına emek Verenlerin Kemikleri Sızlıyor ... !!! Emek sineması ile alakalı Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'un aldığı yürütmeyi durdurma kararı bilirkişi raporuna dayanılarak verildi. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun korumayıp yıkımına ona

EMEK sinemasına emek Verenlerin Kemikleri Sızlıyor ... !!! Emek sineması ile alakalı Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'un aldığı yürütmeyi durdurma kararı bilirkişi raporuna dayanılarak verildi. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun korumayıp yıkımına onay verdiği Emek sinemasını mahkeme tescilledi. 

 

Emek sineması ile alakalı Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’un aldığı yürütmeyi durdurma kararı bilirkişi raporuna dayanılarak verildi. Gerekçede ise Emek sineması dahil projenin içinde bulunduğu alandaki çok sayıdaki tarihi eser binaya dikkat çekilerek ‘’Dava konusu işlemlerin yürütülmesi halinde tarihi ve kültürel miras olarak nitelendirilmesi söz konusu olan yapılar açısından telafisi güç hatta imkansız zararların doğmasına yol açabilecektir’’ sötlendi.

Bu haber toplam 2288 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim