• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

EMITT'te Siirt Standı'na büyük ilgi var

EMITT'te Siirt Standı'na büyük ilgi var
Avrupa'nın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'nda açılan Siirt standı, renkli görüntülere sahne oluyor.

SİİRT, RENKLİ VE ÖZGÜN STANDI İLE EMİTT'TE İLGİ TOPLUYOR

Siirt Valiliği himayelerinde, EMİTT Fuarı'na bu yıl ilk kez katılan Siirt Belediyesi ile ortak açılan “Siirt Cas Evi” standı renkli görüntülere sahne oldu.

em8.jpg

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın desteğiyle renkli bir stantla turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerle buluşan Siirt Standında,  Zivzik Narı, Pervari Karakovan Balı, Siirt Fıstığı, Tiftik Battaniyesi, Kilimler, Bakırcılık gibi Siirt’in bir çok zenginliğine yer veriliyor.

em3.jpg

Vatandaşların ve Siirtlilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta, Siirt'in tescilli ürünlerinin yanı sıra yöresel el sanatlarından “Şalşapik Kumaşı” büyük ilgi görüyor.

em11.jpg

Vali Yardımcısı Yunus Koç, doğa, inanç ve kültür Şehri Siirt'i en etkin şekilde tanıtmak amacıyla farkındalık oluşturacak projelere ağırlık verildiğini söyledi.

em4.jpg

Siirt'in marka ürünlerinin pazar payını artırmak istediklerini kaydeden Vali Yardımcısı Yunus Koç, ”Dünya'nın en büyük 5. turizm fuarı konumunda olan Emitt'e ilimizin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Siirt Belediyemiz ile birlikte, bu yıl Siirt’in tarihi simgelerinden bir olan “Siirt Cas Evi” çalışmalarını canlandırarak, ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Siirtli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

em5.jpg

Siirt Belediyesi olarak ilk EMİTT fuarına katıldıklarını belirten Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ise Siirt’in 12 bin yıllık tarihi geçmişi ile bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu söyledi.

em1.jpg

Başkan Vekili Taşkın “Siirt’in sahip olduğu tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin dokuma el sanatları ve marka ürünleri olan, Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Zivzik Narı, Bıttım Sabunu, Tiftik battaniyesi ve Mezopotamya’da dokunan ilk kumaş olma özelliğini taşıyan Şalşapik kumaşı gibi önemli değerleri ilimizin kültürel zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak için turizm fuarlarını birer fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

em5.jpg

Emitt Turizm Fuarı, 29 Ocak Pazar günü sona erecek.

em7.jpg

 

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim