• BIST 9579.71
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • Siirt 19 °C

En iyisi Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'u

En iyisi Suç ve Ceza'nın Raskolnikov'u
Notos edebiyat dergisi, 295 seçicinin katılımıyla en mühim 40 roman kahramanını seçti.Dostoyevski'nin ünlü romanının kahramanı 1.olurken Yaşar Kemal'in İnce Memed'i de dereceye girdi.

Notos’un 50’nci (Şubat Mart) sayısında  roman kahramanlarına dair etraflı bir soruşturmanın sonuçları belirtildi .295 seçicinin önerdiği 367 kahraman arasından seçilen 40 kahramanın bulunduğu listenin ilk esnasında Dostoyevski’nin ‘Suç ve Ceza’ romanının baş kahramanı Rodion Romanoviç Raskolnikov katıldı . Raskolnikov’la beraber ilk beşi paylaşan diğer roman kahramanları da hiç yabancı değil. İkinci sırada  Cervantes’in Don Quijote’u var onu Tolstoy’un Anna Karenina’sı izliyor. Yaşar Kemal’in unutulmaz figürü İnce Memed dördüncü, Flaubert’in Emma Bovary’si ise beşinci sırada.

Selim Işık ilk 15'te

Listenin ilk 15 sırasına Türk edebiyatından da üç roman kahramanı girdi. Yaşar Kemal’in ‘İnce Memed’ romanıyla aynı adı taşıyan kahramanı İnce Memed dördüncü, Yusuf Atılgan’ın ‘Anayurt Oteli’nin kahramanı Zebercet yedinci, Oğuz Atay’ın ‘Tutunamayanlar’ romanının kahramanı Selim Işık ise on birinci sırada katıldı .

Bu haber toplam 4822 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim