• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.3985
  • Euro 34.7221
  • Siirt 11 °C

Eruh’ta Türkiye’nin En Kaliteli Petrol Üretimi, Artarak Devam Ediyor

Eruh’ta Türkiye’nin En Kaliteli Petrol Üretimi, Artarak Devam Ediyor
Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu.

Vali Ali Fuat Atik,  Eruh ilçe Kaymakamı Murtaza Dayanç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ile birlikte Eruh- Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulunarak, Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer de diğer yetkililerden petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
Petrol sahasındaki kuyuları ve üretim sahasını gezerek inceleyen Vali Atik, Eruh ilçemizin terörle değil, güzel hizmetlerle, yatırımlarla anılmasını istediklerini belirterek, Türkiye’nin en kaliteli petrolünün Eruh ilçemizde üretilmesinin, bölgenin sosyo-ekonomik yapısını ve kaderini değiştirerek, büyük bir ekonomik getiri sağlayacağını ifade etti.
 
Doğu Sadak-1 Petrol Arama sahasında petrol kuyularının sayısının 6’ya çıktığını kaydeden Vali Atik, ‘2400 metre derinlikten günde yaklaşık bin varil ham petrolün çıkarıldığını, çıkarılan ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO taşındığını ve burada işlendiğini’ söyledi.
 
Aladdin Middle East Petrol Arama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sayer ise yaptığı açıklamada; Siirt İli Eruh İlçesi Doğu sadak-1 petrol sahamıza hoş geldiniz, biz bu sahada, Türkiye’nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. ilk kuyumuzu 2014 yılı başında keşfetmiştik, şu anda 6’cı kuyunun sondajına başlayacağız. 15 güne kadar, günlük üretimimiz, 4 üretim kuyusundan ortalama bin varil civarındadır. Net petrol olarak, 43,5 gravite Türkiye’nin en kaliteli petrolü burada çıkıyor. Çok daha fazla keşifler yapmayı planlıyoruz, daha fazla kuyular açmayı planlıyoruz bu bölgede sayın Valimizin bölge halkının Ankara’da Petrol İşleri genel Müdürlüğünün himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bizleri teşvik edip böyle bir projeyi gerçekleştirmek için cesaretlendirdiğinden dolayı, Bakanlığımıza ilgili tüm kişi ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
 
Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda incelemelerini tamamlayan Vali Atik, daha sonra Siirt’te döndü.

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim