• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 12 °C

Eşini öldüren kocanın cezası müebbet ..!!

Eşini öldüren kocanın cezası müebbet ..!!
Eşini öldüren kocanın cezası müebbet ..!! Eskişehir’de, sosyal paylaşım sitesinde gezindiği için eşini bıçaklayarak öldürdüğü, eski yengesini ise bıçakla yaraladığı ileri sürülen sanık Ramazan D., ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapse mahkum edildi.

Eşini öldüren kocanın cezası müebbet ..!! Eskişehir’de, sosyal paylaşım sitesinde gezindiği için eşini bıçaklayarak öldürdüğü, eski yengesini ise bıçakla yaraladığı ileri sürülen sanık Ramazan D., ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapse mahkum edildi. 

KAVGA SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİ YÜZÜNDEN ÇIKMIŞTI


Eskişehir’de 15 Eylül 2014 günü ‘Facebook’ sitesine girme meselesi yüzünden çıktığı ileri sürülen tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle Ramazan D., eşi Şeker Dikbıyık’ı bıçaklayarak öldürmüş, yengesini ise 5 yerinden yaralamıştı. Olay sonrasın da Ramazan D. polis ekiplerine teslim olmuştu.


Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, eşi Şeker Dikbıyık’ı öldürdüğü eski yengesi Saliha Uyar’ı yaraladığı ileri sürülen Ramazan D.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada Sanık Ramazan D., olayda hayatını kaybeden Şeker Dikbıyık’ın ablası Hatice Çimendağ, olayda yaralanan Saliha Uyar ve sanık ve mağdur avukatlarının yanı sıra Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu’na bağlı avukatlar ile Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri hazır bulundu.


Duruşmada son sözü sorulan Ramazan D., son sözünün olmadığını söyledi.
Bunun üzerine mahkeme heyeti Ramazan D.’nin iki olayı da tahrik altında işlemediğine karar vererek, eşi Şeker Dikbıyık’ı ‘Kasten Öldürmek’ suçundan ‘Ağırlaştırılmış Müebbet’ yengesi Saliha Uyar’ı ‘Kasten Yaralama’ suçundan ise 12 yıl hapse mahkûm etti.


VERİLEN CEZA KADINLARI MEMNUN ETTİ
Öte yandan duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu Adliye Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Platform üyeleri adına konuşan Fatma Kurt, kadın cinayetlerinde ‘Ağırlaştırılmış Müebbet’ hapis cezası verilmesinin yasalaşmasının gerektiğini söyledi. Şeker Dikbıyık’ı öldüren eşinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını belirten Kurt, “Bugün olduğu gibi tekil kazanımlarımız olabiliyor. Katiller ağırlaştırılmış hapis cezaları alabiliyorlar. Ancak başka Şeker’ler öldürülmesin, başka Saliha’lar yaralanmasın diye bizler artık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaların yasalaşmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim