• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • Siirt 25 °C

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali start veriyor

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali start veriyor
!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali start veriyor!12-22 Şubat arasında düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin başlama tarihi belli oldu.

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali start veriyorSabah gazetesinde yer alan habere göre,

12-22 Şubat arasında düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin 15 bin dolar para ödüllü uluslararası yarışması Keş!f’te bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışacak.

!f İstanbul'un yarışma filmleri belli oldu. 12-22 Şubat arasında düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin 15 bin dolar para ödüllü uluslararası yarışması Keş!f'te bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışacak. Mehmet Kurtuluş, Agnès Godard, Lila Yacoub, Matias Piñeiro ve Signe Byrge Sørense'den oluşan Keş!f jürisi, 2015'in en ilham veren yönetmenini seçecek.

İş Bankası Maximum Kart ortaklığıyla düzenlenecek !f İstanbul'un sekizinci yılına basan uluslararası yarışması Keş!f'te ilk ya da ikinci filmler yarışıyor. Yarışmaya bu yıl ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Hollanda, Irak, İsrail, Yunanistan, Türkiye ve Ukrayna'dan 9 film katılıyor.

 Yarışmada, Nadav Lapid'in yönettiği ve sarsıcı bir toplum eleştirisi sunan Yuva Öğretmeni, tamamı işitme engelli insanlardan oluşan kadrosuyla Cannes Eleştirmenler Haftası'nda Büyük Ödül alan Myroslav Slaboshpytskiy filmi Kabile/The Tribe, Sophie Hyde'ın bir anne-kız öyküsü anlattığı 52 Salı, zorunlu göç hakkında yapılmış en şiirsel filmlerden biri olan Martti Helde imzalı Rüzgârların Arasında/In the Crosswind, kalp atışı durmasın diye durmadan dans etmek zorunda olan bir vampirin tuhaf hikâyesini konu alan Yiannis Veslemes filmi Norveç, Batin Ghobadi'nin 'gizemli ve ürkütücü' filmi Mardan, İspanyol yönetmen Gabriel Mascaro'nun 'yılın gizli hazinelerinden biri olarak tanımlanan' August Winds/Ağustos Esintisi ve Charles Poekel filmi Yine Noel yer alıyor. Türkiye'den ise Nesimi Yetik'in Adana ve Malatya festivallerinde En İyi Film seçilen filmi Toz Ruhu var.

 14. !f İstanbul Film Festivali, 12-22 Şubat arasında İstanbul'da, 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleşecek. Festival biletleri 30 Ocak'tan itibaren biletix üzerinden satışa çıkacak.

 

Bu haber toplam 6588 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim