• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Siirt 12 °C

Flaş Gelişme Kanuni...

Flaş Gelişme Kanuni...
Osmanlı devletinin en arlak dönemlerinden olan ve o dönemin padişahı olan Sultan Süleyan döneminde kanuni tarafından yapılan yapıtlar mescit,han ve köprüler yıllardan evvel define avcıları tarafından talan edilmiş bu büyük utanç gündemde çok yer almıştı.

Osmanlı devletinin en arlak dönemlerinden olan ve o dönemin padişahı olan Sultan Süleyan döneminde kanuni tarafından yapılan yapıtlar mescit,han ve köprüler yıllardan evvel define avcıları tarafından talan edilmiş bu büyük utanç gündemde çok yer almıştı. Şimdi ise o yapıların yeniden restoa edilmesi ve turizime kazandırılması için çalışmalar yapılıyor.


Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesi'nde yaptırdığı, birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen mescit, han ve köprünün restorasyon ihalesi yapıldı.
Kanunu Sultan Süleyman'ın 1522 yılındaki Rodos seferi sırasında Bozüyük Mahallesi'nde yaptırdığı, birkaç yıl önce defineciler tarafından talan edilen mescit, han ve köprü, bölge turizminin canlandırılması amacıyla restore edilecek.

Bozüyük Mahallesi'ndeki tarihi yapıların ayağa kaldırılması için Anıtlar Kurulu'ndan rölöve ve restorasyon projeleri geçirildi. Ardından ise peyzaj ve elektrik projeleri tamamlandı. Projelerin tamamlanmasıyla mescit, han ve köprüden oluşan tarihi yapılar, Muğla Valiliği Kültür Katkı Fonu'ndan aktarılan 1 milyon 195 bin lira ödenekle restore edilerek turizme kazandırılacak.

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim