• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Siirt 19 °C

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına
Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında, Gaziantep ve Çanakkale illerini gezen ilk grup şehre döndü.

Siirt Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüs ile ilk olarak Gaziantep iline giden öğrenciler, Gaziantepli arkadaşlarıyla bir araya geldiler. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna Başkanlığında öğrenciler ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Burada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu da ziyaret eden öğrenci kafilesi, Şahinbey belediyesinin tahsis ettiği uçakla Çanakkale’ye geçti. Gezilen illerin her birinde ayrı kültür ayrı tarihi mekânlar olmasına rağmen özellikle öğrencileri en çok etkileyen yer Çanakkale oldu.

Siirtli öğrenciler, Milletimizin tekrar dirildiği, vatanı ve namusu için her şeyini feda ettiği, gerektiğinde canını bile seve seve verebileceğini gösterdiği, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle kardeşçe vatan savunmasına gidildiğinin göstergesi, Atatürk’ün “Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” dediği, anaların çocuklarını kınalayıp vatana kurban olarak gönderdiği, metrekareye 6 bin merminin düştüğü ve 253 bin askerimizin şehit olduğu Çanakkale’yi gezmenin gururunu yaşadılar.

 Rehberler eşliğinde destanların yazıldığı Çanakkale’yi gezen öğrenciler vatan sevgisini, birlik ve beraberlik duygularını burada en yoğun bir şekilde yaşayıp hissettiler.

Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden geçler, milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan öğrenciler, Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’a böyle bir gezi düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Gaziantep ve Çanakkale'yi gezen öğrencilerimiz, gezinin son durağı olan Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Balıklı Göl'ü ziyaret ettiler.

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim