• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Siirt 12 °C

Geleneksel 4. Siirt Kitap Fuarı, 28 Mart'ta, kitapseverlerle buluşuyor

Geleneksel 4. Siirt Kitap Fuarı, 28 Mart'ta, kitapseverlerle buluşuyor
Siirt'te 28 Mart – 2 Nisan 2017 tarihinde yapılması planlanan üçüncü Kitap Fuarı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, bu yıl 4’cüsü düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı ile ilgili hazırlıklar görüşüldü.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve ilgili kamu kuruluşları yöneticilerinin katıldığı geniş katılımlı toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, “Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur” sloganı ile bu yıl 4’sü düzenlenecek olan ‘4.Geleneksel Siirt Kitap Fuarı’nın 28 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Tüm Kitapseverleri Fuara davet eden Vali Mustafa Tutulmaz, fuarda binlerce çeşit kitapla, 46 yayın evi 24 seçkin yazar ile ayrıca Siirt’li yazarların da fuara davet edileceğini söyledi.

Siirt’te son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarına ilave olarak, kültür-sanat ve edebiyat etkinliklerine ağırlık verdiklerini belirten Vali Tutulmaz, “amaçlarının, il genelinde vatandaşların okumaya teşvik edilmesi, okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitaplarla birlikte yaşam kültürünün artarak, yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.” dedi.

Siirt Valiliği himayelerinde düzenlenecek olan bu yılki kitap fuarına, çocuk yayın evlerinin de yer alacağını ifade eden Vali Tutulmaz, Çocuklara yönelik tiyatro ve animasyon gösterileri, ‘Kitapçı Dede’ gibi birçok etkinliğin yer alacağını sözlerine ekledi.

Bu yıl “Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur”  sloganı ile hazırlanan Kitap fuarı, 28 Mart salı günü Peri Masalı Salonu'nda törenle açılacak.

Kitap fuarı, her gün 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

 

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim