• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Siirt 14 °C

Gençlik Projeleri destek programları teklif çağrısına çıktı

Gençlik Projeleri destek programları teklif çağrısına çıktı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, yoğun ilgi gören ve yüzlerce projenin hayata geçmesini sağlayan 2016 ylıl Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında iki ayrı proje teklif çağrısına çıktı.

Program ile; gençlerin evrensel ve insanî değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak ve ülke gençliği için daha iyi yaşam koşulları ve yeni fırsatlar sağlamayı amaçlanmaktadır.

 PROGRAMIN ÖNCELİKLERİ:

1- Ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar ya da fiziksel ve/veya zihinsel engelleri• nedeniyle dezavantajlı durumda olan gençlerin hayatlarının kolaylaştırılması, durumlarının iyileştirilmesi ve sosyal hayata katılımlarının artırılması,

2- Gençlerin kişisel gelişimlerine destek verilmesi,

3- Gençlerin bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadeleye katkı sağlanması,

4- Gençlerin sosyal yapının organik bir parçası haline getirilmesi ve sosyal yaşamın dışına itilmiş gençlerin sosyal uyumunun desteklenmesi,

5- Gençlerin demokratik yaşama katılımının ve aktif yurttaşlık bilincinin teşvik edilmesi,

6- Kültürel ve ekonomik farklılıkların, gençlerin iletişiminde ve bir araya gelmelerindeki engelleyici etkisinin ortadan kaldırılması, kültürel farklılıkların birleştirici bir vasıta olarak kullanılması.

7- Kamu ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği zeminlerinin genişletilmesi.

8- Sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artırılması.

Proje Teklif başvuruları bakanlığın dijital sistemi üzerinden yapılacak olup;başvurular 1 Aralık 2016 tarihinde başlayacak 16 Aralık 2016 tarinde son bulacaktır.

Özel Çağrı – DAP ve GAP” başlıklı program, Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van illeri ile GAP kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerini kapsıyor. Program ile Mobil Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe projeleri desteklenecek.

Ülke geneline yönelik uygulanacak “Genel Çağrı” başlıklı programda ise Mesleki Eğitim / Meslek Edindirme Projeleri, Sosyal Uyum Projeleri, Bilimsel Araştırma Projeleri, Yenilikçi Fikir Projeleri, Bağımlılıkla Mücadele Projeleri ve Kültür ve Sanat Projeleri desteklenecek.


 

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim