• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 17 °C

Genelkurmay'dan peşpeşe açıklama! Deşifre'deki sözlere tepki

Genelkurmay'dan peşpeşe açıklama! Deşifre'deki sözlere tepki
Genelkurmay Başkanlı Resmi sitesi bugün ardıardına açıklamalar yayınlayarak iki kritik konuya açıklık getirdi.Konulardan biri askeriye içindeki paralel yapılanmayla ilgili adımlar, diğeri ise Genelkurmay Başkanı'nın şahsına dönük suçlamalarla ilgiliydi. G

Genelkurmay Başkanlı Resmi sitesi bugün ardıardına açıklamalar yayınlayarak iki kritik konuya açıklık getirdi.Konulardan biri askeriye içindeki paralel yapılanmayla ilgili adımlar, diğeri ise Genelkurmay Başkanı'nın şahsına dönük suçlamalarla ilgiliydi.

Genelkurmay'dan ardı ardına iki önemli açıklama

Genelkurmay'dan peşpeşe açıklama! Deşifre'deki sözlere tepki Genelkurmay Başkanlığı bugün resmi sitesinde iki açıklama yaptı. Açıklamaların birincisi TSK içindeki gizli yapılanmalarla alakalıydı. Daha sonra ise basın kuruluşlarına yollanan bilgi notunda "gizli yapılanmalardan" ne kastedildiği belirtildi. İkinci açıklama ise;  bilgi notunda ise Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in DEŞİFRE programında kendisinin aleyhine yönlendirilen suçlamalarla ilgili  yargıya gidileceği yönündeydi. Notta, iddialarına dava açılacak şahsın da kim olduğu isim verilerek vurgulandı.

Sabahki ilk açıklamada, " Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. " ifadeleri kullanıldı.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MİLLİ BİR ORDUDUR

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal  yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün 'KUMPAS' yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir."

NECDET ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI:

Diğer taraftan dün akşam bir TV kanalında yayınlanan programda TSK ve Genelkurmay Başkanı hakkındaki iddialar üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den açıklama geldi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''Deşifre programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsımla ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamouyunun bilgisine sunuyorum."

KAST EDİLEN KİŞİ EMEKLİ YARBAY MUSTAFA DÖNMEZ

Genelkurmay Başkanlığı'nın yukarıdaki açıklamasına daha sonra bir ek daha yapıldı. Ek basın notu, şu şekilde: “Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı: Sayın Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kast edilen kişi Emekli Yarbay Mustafa Dönmez'dir. Kesinlikle Emekli Albay Dursun Çiçek değildir. Internet sitemizde yapılan Basın Açıklaması ise son zamanlarda muhtelif kişilerce TSK'ya yönelik yapılan asılsız iddialara yöneliktir. Paralel yapılanmadan kastımız içinde Bölücü Terör Örgütünün de dahil olduğu tüm paralel yapılanmalardır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim