• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Siirt 20 °C

GESAM, 59’ncu Sergisini Siirt’te Açtı

GESAM, 59’ncu Sergisini Siirt’te Açtı
Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesi sanatçının 30 eseri Siirt’te sergilendi.

Valiliğimiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Gesam Siirt Sergisi’ Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde plastik sanatlar ve telif hakları konusunda faaliyette bulunan, bu konuda ülkemizin ilk ve tek meslek birliği olan Gesam, yurtiçinde düzenlediği Türkiye sergilerinin, 59’cusunu ilimizde açtı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda düzenlenen açılış törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Defterdar Meral Dönmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Gesam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezih Demirtepe, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Gesam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezih Demirtepe, sergide bulunan eserler hakkında bilgiler vererek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgelerini veren Vali Mustafa Tutulmaz, ilimizde böyle bir kültür-sanat etkinliğinin düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Gesam sanatçılarını kutladı.

Vali Tutulmaz ve diğer katılımcılar sergiyi gezerek, eser sahiplerinden bilgi aldılar.
Yağlı ve sulu boya ile minyatür fotoğrafların bulunduğu 30 eserin yer aldığı sergi, bir hafta boyunca vatandaşlara ücretsiz açık kalacak.

 

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim