• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

Görüntü ve Çevre Kirliliğine Neden Olan Büfeler Kaldırıldı

Görüntü ve Çevre Kirliliğine Neden Olan Büfeler Kaldırıldı
Siirt Belediyesi Zabıta ekiplerince, Güres caddesi Üniversite karşısındaki kaldırım üzerinde bulunan seyyar dürüm büfeleri, vatandaşların yoğun şikâyetler üzerine, çevre ve görüntü kirliliğine neden oldukları ve insan sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiy

Siirt Belediyesi Zabıta ekiplerince, Güres caddesi Üniversite karşısındaki kaldırım üzerinde bulunan seyyar dürüm büfeleri, vatandaşların yoğun şikâyetler üzerine, çevre ve görüntü kirliliğine neden oldukları ve insan sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle kaldırılmaya başlandı.

Güres caddesinde kaldırım üzerinde bulunan seyyar satıcılarının çıkardıkları dumandan rahatsız olan çevre sakinlerinin şikâyeti üzerine harekete geçen Siirt Belediyesi Zabıta ekipleri, çevre, doğa ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren bu işletmelere, daha önce boşaltma kararı tebligatında bulunmuştu. Tebligat süresinin dolmasıyla birlikte harekete geçen Zabıta ekipleri, büfe satıcılarına kendilerine verilen sürenin dolduğunu hatırlatılarak, büfelerini kaldırmalarını istedi.  Karar üzerine seyyar büfe sahipleri, eşyalarını toplayarak, buraları boşaltmaya başladı.

Kentte, çevre ve doğa kirliliğine sebebiyet vermekle birlikte halk sağlığını tehdit edenlere mahal verilmeyeceğini belirten Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ” Kentte Halk sağlığını tehdit eden, doğa ve çevre kirliliğine neden olan Dürüm Büfe ve seyyar dürümcülere yönelik çalışmalarımız devam etmektedir, bugün de buradaki seyyar ciğerci, köfteci diye bilinen Dürüm büfelerin, çıkardıkları dumandan rahatsız oldukları şikayeti üzerine Siirt Belediyesinin almış olduğu boşaltma kararını kendilerine iletmiştik. Şimdi buralar boşaltılarak, kaldırılıyor. Halk sağlığını tehdit edip, hijyen kurallarına uymayan tüm işletmelere yönelik çalışmalarımız tüm kararlılıkla devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim