• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Siirt 10 °C

Gözleri dolan Siirt Valisi konuşamadı

Gözleri dolan Siirt Valisi konuşamadı
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, engellilere tekerlekli araç dağıtım töreninde konuşma yaptığı sırada gözleri doldu, duygulandığı için konuşmasını yarıda kesti.

Kızılay Derneği Siirt Şubesi’nin katkılarıyla, 3 Aralık Dünya Engellilere Günü nedeniyle valilik binası önünde 15 engelliye tekerlekli araç dağıtım töreni düzenlendi. Havanın soğuk olması nedeniyle çoğu çocuk olan engelliler üşüyünce Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın talimatıyla çocukların örtünmesi için battaniye getirildi. Daha sonra çocuklara hediye oyuncak ve giyim yardımında bulunan Vali Tutulmaz, bir engelli yakınının akülü araç talebine ise, bu yönde bir proje hazırladıklarını ve bu talebi yerine getireceği müjdesini verdi. Törende konuşan Siirt Valisi Tutulmaz, engelsiz bir yaşam umut ettiklerini dile getirerek, Kızılay Derneği'ne bu tür anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür etti.


Engellilerin dertlerine çara olmak için çabaladıklarını dile getiren Vali Tutulmaz, konuşma yaptığı sırada gözleri dolunca konuşmasını yarıda kesti. Vali Tutulmaz'ın duygulanması orada bulunan engelli yakınlarını da duygulandırdı.


Bir müddet sonra konuşmasına kaldığı yerden devam eden Vali Tutulmaz, "Kusura bakmayın engelli kardeşlerimin durumu beni etkiledi. Kendimi bir an engellilerin yerine koyarak çok duygulandım. Gerçekten engelli yakınlarının çektiği sıkıntıları çok iyi biliyoruz, bizleri duygulandırmaması mümkün değil. Onların dertlerine çare olmak bizim görevimizdir. İnşallah önümüzdeki yıllar kendilerine akülü sandalye dağıtarak durumlarını iyileştireceğiz" dedi.


Kızılay Derneği Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık ise, valiliğin desteğiyle 2005 yılından buyana Siirt’te 315 tekerlekli sandalye ve 36 akülü araç dağıtımı yapıldığını söyledi. Daha sonra tekerlekli araç dağıtımı yapıldı.


Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu’nun da katılımıyla düzenlenen tören, Siirt Valisi Tutulmaz’ın engelli bir çocuğun başını okşayıp hatırın sorması ve baklava ikramıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim