• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Siirt 13 °C

Hayır Çarşısında Bayram Heyecanı

Hayır Çarşısında Bayram Heyecanı
Kurban Bayramına sayılı günler kala, Siirt Belediyesi hizmet binasında faaliyete giren hayır çarşısı maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara alışveriş imkanı sunuyor.

Siirt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi yardımında bulundu.

Belediye binası içerisinde bulunan Hayır Çarşısından engelli ve ihtiyaç sahibi çocuklar ile aileleri bu yardımlardan öncelikle yararlandı. Randevu usulüyle Hayır Çarşısına davet edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendi zevklerine göre giysi seçti. Özellikle çocukların bayram kıyafetlerini alırken mutlulukları yüzlerine yansıdı.

“Veren El Alan Elden Üstündür” sloganıyla başlatılan proje ile vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla köprüler kuracak olan Hayır Çarşısında, bay-bayan ve çocuk giyimi yer almaktadır.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından önceden tespiti yapılmış maddi durumu iyi olmayan aileler Hayır Çarşısına gelerek, kendilerine uygun kıyafetleri seçip ihtiyaçlarını Hayır Çarşısından gidermektedir.

Kültür ve sosyal işler müdürlüğü hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları, bir köşeye attıkları eşyalar, başka bir vatandaşımız için önemli bir ihtiyaç olabilir. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın öneminden hareketle tüm vatandaşlarımızın bu konuya duyarlılık göstermesi istiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, evlerinde bulunan ve kullanılabilir haldeki giysilerini ve eşyalarını Hayır Çarşısına ulaştırabilirler.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ulaşan hayırsever vatandaşların bu eşyalar kültür ve sosyal işler müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinden teslim alınıyor, ardından belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Herkesi bu paylaşımlara ortak olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim