• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Siirt 30 °C

Hesko Hattı'yla ilgili kamuoyuna bilgilendirme toplantısı

Hesko Hattı'yla ilgili kamuoyuna bilgilendirme toplantısı
Siirt Belediye Başkanlığınca, Siirt’te Nergizli Köyü mevkiinde yapımı devam eden Şirvan barajı ve hes projesinin gölalanı içerisinde kalacak olan Hesko isale içme hattının 11 km’lik kısmı sökülerek yeni bir güzergâha taşınma ve montaj işi süreciyle ilgili

Başkanlık makamında yapılan basın toplantısında Siirt Belediye Eşbaşkanı Peymandara Turhan Hesko hattı deplasesi ile ilgili yapılan protokol ve çalışma takvimi hususlarında bilgiler sundu.

Siirt Belediye Başkanlığında yapılan Koordinasyon toplantısında yapılacak çalışmalar ile ilgili aralarında; Siirt Belediyesi, Siirt İl Özel İdaresi, Nas Enerji A.Ş, Kurtalan Belediyesi, Tillo Belediyesi, Kayabağlar Belediyesi, Atabağ Belediyesiyle ortak bir protokol imzalandığını belirten Eşbaşkan Peymandara Turhan; 3 ay sürecek çalışmalar nedeniyle yaşanabilecek su sıkıntılarına dikkat çekti.

Yapımı devam eden Şirvan Barajı’nın yapıldığı yerde, Siirt Belediyesi bünyesinde bulunan “Hesko” içme suyu hattının geçtiği yerle aynı olduğunu belirten Eşbaşkan Turhan; “Baraj muhtemelen yapılan planlamaya göre mayıs ayı içerisinde tamamlanacak, ana gövdesi zaten bitmiş durumda. Yaptığımız incelemelere göre biz bunu yerinde tespit ettik.” dedi. Baraj yapımı olan yerde Hesko içme suyu hattının yaklaşık 11km’lik kısmının sular altında kalacağını ifade eden Eşbaşkan; “Bununla ilgili bir deplase işlemi yapılacak; yani Hesko suyu boru hattımız su altında kalacağı için yer değiştirip yukarı çekmek zorundayız. Konuyla ilgili yaptığımız görüşmelerde, Hesko içme suyundan faydalanan Kurtalan, Tillo, Kayabağlar, Atabağ, Gökçebağ belediyeleri ile yaptığımız ortak görüşmelerden sonra deplase işlemi yapılmasına karar verdik. Bu deplase işlemi yaklaşık 3 ay devam edecek. Yapımı devam eden Şirvan Barajı ve HES projesinin gölalanı içerisinde kalacak olan Hesko içme suyu isale hattının 11 km’lik kısmının taşınması ve montajı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak.”  diye belirtti.

Yaşanabilecek su sıkıntıları konusunda belediyelerle bir araya gelerek ortaklaştıklarını söyleyen Eşbaşkan Turhan; “Söz konusu Şirvan Barajını yapan Nas Enerji Firması ile bir protokol imzaladık. Barajı yapan firmaya biz 120 günlük bir takvim belirledik; buna göre bu süreçte bitirmiş olmaları gerek. Deplase işlemi 31 Aralık’ta başlayacak. Bu işlem sırasında Siirt halkının susuz kalmaması için, Nas Enerji hattın üzerinde sürekli bir ekipman bulunduracaklar.” diye ifade etti.

Eşbaşkan Turhan;” Bu ekipman su sıkıntısına neden olabilecek arızaları giderebilmek için hattın üzerinde olacak. Aralık ayına tercih etme sebebimiz söz konusu aylarda yağışların yoğun olması. Konuyla ilgili uzmanlar ile de görüştük. 31 Aralık’ta yapmamız halinde su sıkıntısının en az yaşanacağı döneme gelmesinde dolayı o tarihi tercih ettik. Bu bir mecburiyet Siirt Belediyesinin tercihiydi. Devlet Su işleri ile Naz Enerji firması arasında yapılan ihale sözleşmesine göre o ay içerisinde su tutacağından dolayı bu işlemin yapılması bir mecburiyet. Bu tarihi ötelememiz veya öne çekmek gibi bir tercihimiz olamazdı. “diye belirtti.

Bu haber toplam 72064 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim