• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 13 °C

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı daha ilk günden rekoru kırdı!

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı daha ilk günden rekoru kırdı!
Hobbit: Beş Ordunun Savaş daha ilk günden rekorları alt üst edeceğini gösterdi..Peter Jackson’ın Tolkien’ın “The Hobbit” romanından uyarladığı üçlemenin son filmi Hobbit: Beş Ordunun Savaşı gösterime girdiği ilk günden rekor sinyali verdi.

Peter Jackson’ın Tolkien’ın “The Hobbit” romanından uyarladığı üçlemenin son filmi Hobbit: Beş Ordunun Savaşı gösterime girdiği ilk günden rekor sinyali verdi.

Büyük beğeni toplyan filmi ilk gün tam tamına 109 bin kişi izledi.Warner Bros’tan yapılan açıklamaya göre, New Line Cinema ve Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM) yapımı olan “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”, dünyada ve Türkiye’de dün vizyona girdi.
İlk gün 109 bin kişi tarafından izlenen film, tüm zamanların en iyi hafta içi yabancı film açılışına imza attı.
Ian McKellen’ın “Gri Gandalf”, Martin Freeman’ın “Bilbo Baggins”, Richard Armitage’ın ise “Thorin Meşekalkan” rollerini üstlendiği filmin senaryosunu Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ve Guillermo del Toro yazdı.
“Hobbit: Beklenmedik Yolculuk” ve “Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları”nın ardından çekilen final filmi, Miramar-Wellington’daki tesisler ile Yeni Zelanda’da yapıldı.
17 Aralık’ta vizyona çıkan ‘Hobbit: Beş Ordunun Savaşı’ (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies) filmi, aynı zamanda dünyanın en geniş kapsamlı izleyici araştırmasının da konusu oluyor. 46 ülkeden araştırmacıları bir araya getiren proje, Hobbit üçlemesinin izleyici için ne anlam ifade ettiğini ortaya koymayı hedefliyor.


Bu ölçekte bir işbirliğinin ilk örneği olan araştırma, akademisyenler Martin Barker, Matt Hills ve Ernest Mathijs tarafından koordine ediliyor. 35 farklı dilde gerçekleştirilecek araştırmaya temel oluşturacak anket formunun Türkçesine http://www.worldhobbitproject.org/tr/home/ adresinden ulaşılıyor.


Dünyanın her yerinden farklı grupların ve insan topluluklarının tepkilerini karşılaştırmayı amaçlayan araştırmanın bulguları önümüzdeki yıllarda geniş kesimlerle paylaşılacak.
Hobbit araştırmasını yürüten ekibin bir bölümü, 2003-4 yıllarında ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmleriyle ilgili bir projede yer almıştı. Söz konusu proje, 18 ülkeden araştırmacıyı bir araya getirmişti. Proje, özel olarak geliştirilen bir anket formuyla dünyanın dört bir yanından 25.000 izleyicinin değerlendirmelerini almıştı.

Bu haber toplam 3996 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim