• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Siirt 20 °C

Hürriyet'ten skandal tatil haberi!

Hürriyet'ten skandal tatil haberi!
Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi hurriyet.com.tr tarihi bir skandala imza attı.Sahte twitter hesabından yayımlanan tatil haberini okurlarına duyuran Hurriyet bu haber sonrası özür diledi..

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in hayranları tarafından açılan Twitter hesabını gerçek sanan hurriyet.com.tr, skandal bir hataya imza attı.

“@sahinvali” uzantılı ve kişisel bilgiler bölümünde “İstanbul Valisi // Takip edeni tatil ederim. – Hayran hesabı” açıklamaları yer alan söz konusu hesaptan saat 15.03′te, “Meteorolojik tahminlere göre kar yağışı beklendiğinden 11 Şubat Çarşamba günü okullarımızda eğitime ara verilmiştir” paylaşımı yapıldı.

hurriyet.com.tr, bu paylaşımı 5 dakika sonra saat 15.08′de, “İstanbul’da okullara kar tatili” başlığı ile Vali Şahin’in ağzından haberleştirdi ve dörtlü sürmanşet alanından girdi.

Yaptığı hatanın farkına varan hurriyet.com.tr, yaklaşık 5 dakika sonra haberi geri çekti.

Haberin yayılmasının ardından İstanbul Valiliği, resmi Twitter hesabından “Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecektir” açıklaması yaptı.

Vali Vasip Şahin de, “@vasipsahin” uzantılı resmi hesabından, Valilik açıklamasını yeniden (retweet) paylaştı.

Bu gelişmeler üzerine hurriyet.com.tr de bir “Düzeltme ve özür” metni yayınladı ve “Haber sehven yayınlanmış olup tüm okuyucularımızdan özür dileriz. İstanbul Valiliği’nden yarın okulların tatil edildiğine yönelik şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim