• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 13 °C

Hz.Muhammed karikatürünü meşrulaştırma .. Charlie Hebdo karikatürüne ..!!

Hz.Muhammed karikatürünü meşrulaştırma .. Charlie Hebdo karikatürüne ..!!
Diyarbakır’da avukat Ercan Ezgin, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin, yarın çıkacak sayısında bir kez daha Hazreti Muhammed’in (sav) karikatürüne yer vermesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da avukat Ercan Ezgin, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin, yarın çıkacak sayısında bir kez daha Hazreti Muhammed’in (sav) karikatürüne yer vermesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

 

Ezgin, suç duyurusunda, derginin yarın yayımlayacağı karikatürün Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanmasını talep etti.


Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukatlardan Ercan Ezgin tarafından, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisinin yarın yayınlanacak sayısında, Hazreti Muhammed’in (sav) karikatürüne yer vermesi ile ilgili Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne suç duyurusunda bulunuldu. Ezgin, suç duyurusu dilekçesinde, derginin yeni sayısının 3 milyon adet basıldığı belirterek, derginin saldırı sonrasındaki ilk sayısında yine Hazreti Muhammed’in (sav) olmasının büyük tepkilere neden olduğunu ifade etti. Kapakta gözü yaşlı bir şekilde çizilen Hazreti Muhammed’in (sav) üzerinde büyük harflerle “Ben Charlie'yim” yazılı bir döviz tuttuğunu kaydeden Ezgin, "Yapılan bu karikatür milyarlarca Müslümanı derin bir biçimde infiale sevk etme tehlikesi yaratmaktadır. Bugün eğer bu tür hakaret içeren, alaycı yayınların önü alınmazsa yarınlarımızda hakaretlerin boyutu artacak ve toplumda daha büyük infial uyandırma tehlikesi kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenlerle, Hazreti Muhammed’in karikatürlü haberlerinin Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanmasına ve durdurulmasına karar verilmesi talep olunur" dedi.

"İNSANLAR ARASINDA SIKINTI YARATABİLİR"
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ezgin, geçtiğimiz günlerde vahim bir saldırıya uğrayan derginin çıkaracağı yeni sayısında bir kez daha Hazreti Muhammed (sav) karikatürü yayınlayacağı duyduklarını ve bu karikatürün Türkiye’deki bazı basın yayın organlarında kullanıldığını gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki biz kesinlikle basın özgürlüğüne inanıyoruz. Basının önünde sansür olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu durum ne Charlie Hebdo ne de başka basın yayın organlarına kesinlikle peygamber efendimize ve dinimize hakaret etme ve küçük düşürme hakkı vermez. Böyle bir hukuk da olamaz. Derginin çizdiği karikatür yine Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. Bu durum insanlar arasında, birbirinden farklı inanç ve düşünce grupları olan insanlar arasında ileriki dönemlerde tekrardan sıkıntılara yol açabilir."
Bu durumun ulusal ve uluslararası hukuk alanında kesinlikle korunamayacağını savunan Ezgin, "Eğer bu hakaretler basın özgürlüğü şemsiyesi altına gizlenecekse bizler bunu kabul etmemekteyiz. Bu yüzden Charlie Hebdo’nun kapağında kullandığı karikatürün Türkiye’de yayınlanmaması için mahkemeye başvurduk ve yayınlayanların siteden kaldırması talebinde bulunduk" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim