• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 31 °C

İçişleri Bakanı Soylu, Siirt’te temaslarda bulundu

İçişleri Bakanı Soylu, Siirt’te temaslarda bulundu
İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Siirt ilimizi ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay,  Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile birlikte Siirt’te çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundular.

Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Soylu, Eruh ilçesine geçerek, incelemelerde bulundu.

İlçe merkezine gidişinde vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, esnafı ziyaretinde bölgede terör örgütünün temizlenmesiyle ticaretin artacağına vurgu yaptı.

Bakan soylu, Siirt'in Eruh ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında, yeni göreve başlayan 110 güvenlik korucusu için düzenlenen yemin törenine katıldı. İlçe meydanında açık hava mitingi düzenleyerek, vatandaşlara hitap etti.

bakan----(2).jpg

Güvenlik Korucuları için düzenlenen törende konuşan Bakan Soylu, Nevruzların daha güzel baharları müjdelediğini belirterek,  terör meselesinde devlet, milletle birlikteliğinin sağlandığını ifade etti.

Güvenlik koruculuğunun devlet ve millet birlikteliğini sağlamak için başlatılan bir proje olduğuna işaret eden Bakan Soylu, "PKK terörünün bir etnik kimlik mesele olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre karşı bir irade koyduğunun göstergesidir. Güvenlik koruculuğu sadece silahlı insan sayısını artırmaya yönelik proje değil, koruculuğumuz bir kardeşlik projesidir." diye konuştu.

Eruh Belediyesi İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından, Siirt il merkezine geçen Bakan Soylu, Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans salonunda Kanaat önderleri, Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile bir araya geldi.

Siirt’te esnaf ve vatandaşları da ziyaret eden Bakan Soylu, daha sonra Siirt’en ayrıldı.

 

Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim