• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 26 °C

İhtiyaç sahibi ailelere Sosyal Destek Kartı Son Dakika Siirt Haberleri

İhtiyaç sahibi ailelere Sosyal Destek Kartı Son Dakika Siirt Haberleri
Sosyal yardımlarda yeni düzenleme getiren Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahipleri için hem nakit hem de alışverişlerini kendilerinin yapmasına imkân sağlayan Sosyal Destek Kartı dağıtımına başladı.
 
 
Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Vakıfbank Siirt Şubesi arasında imzalanan protokol ile Sosyal Yardımlaşma Vakfında dosya kaydı bulunan 6.200 ihtiyaç sahibi aileye destek kartı çıkarılarak, dağıtımına başlandı.
 
Siirt Valiliğinde, ihtiyaç sahibi ailelere temsili olarak dağıtılan kart teslim töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, ‘Sosyal Destek Kart’ projesinin bölgemizde bir ilk olduğuna dikkat çekerek, "Maddi durumu iyi olmayan 6.200 aileye kart çıkartıldığını, böylece vatandaşların, Vakfa uğramadan, sıra beklemeden, gıda, sağlık, giyim ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını marketlerden yapabilecekleri gibi, nakit ihtiyaçlarını da kendilerine verilen kartla sağlayabileceklerini" söyledi.
 
 ‘İnsan Odaklı’ anlayışıyla vatandaşlara hizmet ettiklerini kaydeden Vali Tutulmaz,"Sosyal Destek Kartları, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda, dosya sahibi dar gelirli vatandaşlarımıza verilecek olup, böylelikle Vatandaş, Banka ve Vakıf açısından zaman ve iş kaybı önlenmiş olacaktır. Bundan sonra yardımlar, vatandaşlarımızın direk hesaplarına aktarılacağından, vatandaşların tekrar Vakfa gelmelerine gerek kalmayacaktır." dedi.
 
Kart verilecek ailelerin, Vakıf tarafından belirlendiğini belirten Vali Tutulmaz, "Hedefimiz, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak ve bütçe imkânları dâhilinde yapılacak yardımlarda, hiçbir vatandaşımız rencide olmadan, yardımları kendilerine ulaştırmaktır." diye konuştu.
 
Daha sonra Ailelere Sosyal Destek Kartları, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer yetkililer tarafından dağıtıldı.
 
Vali Tutulmaz, dar gelirli ailelerin sorunlarını dinleyerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.
 
Siirt Valiliğinde yapılan kart dağıtım töreninde, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Vakıfbank Siirt Şube Müdürü Sabir Sevgili, SYDV Müdürü Aydın Şakar ve Vakıf çalışanları hazır bulundu.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1707 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim