• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 19 °C

Ilgaz geçidinde Heyalan çilesi!

Ilgaz geçidinde Heyalan çilesi!
Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolu Ilgaz Geçidi, meydana gelen heyelan sebebiyle yol trafiğe 4 saat kapalı kaldı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolunun Ilgaz Dağı Geçidi Derbent mevkiinde saat 10.00 sıralarında eriyen kar sularının da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Ağaçları da sürükleyen heyelan, yolu ulaşıma kapattı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ilgaz Tüneli’nin yapımında çalışan iş makinelerinin de yardımıyla yaklaşık 4 saat sonra yolu tekrar ulaşıma açtı. Yolda toprak ve sürüklenen ağaçların kaldırılması esnasında uzun kuyruklar oluştu. Heyelanın olduğu saatlerde yolda herhangi bir aracın bulunmaması ise olası bir facianın önüne geçti.

Heyelanın yaşandığı bölgeye gelen Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyelanın Ilgaz Dağı’nın geçit noktasında meydana geldiğini belirten Uyar, “Bu kesimde özellikle orman yolundan gelen suların bir de karın erimesiyle çoğalması araziyi zorlamış. Karların da erimesiyle birlikte bu kesimde önemli miktardı toprak harekete geçerek yolun kapanmasına sebebiyet vermiş. Yerinde inceledik. Arazinin üst taraflarına, orman yolunun üst tarafına çıktık. Heyelan, orman yolunun yukarısına doğru sirayet etmemiş. Alt kısımlarında hareketlenmeler meydana gelmiş. Orman yolunun yarısından çoğu da şu anda kesilmiş durumda. Burada orman yolundan gelen malzemelerde sularla yola gelmiş. Şu anda makinelerimiz çalışıyor. 15-20 dakika içerisinde yolu tekrar trafiğe açacağız. Ondan sonra geri kalan çalışmalarımızda alınacak tedbirler, önlemler görüşülecek” dedi.

Kastamonu’dan Ankara’ya gitmek için yola çıkan ve heyelan nedeniyle yolda bir süre bekleyen Murat Parlak isimli sürücü, “Kastamonu’dan Ankara’ya gidiyoruz. Kadı Dağı mevkiinde de heyelan oldu. Yol ulaşıma kapalıydı. Burada da heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapalı. Yolun açılmasını bekliyoruz. Heyelanın araçların geçişi sırasında olmaması bizim için büyük bir şans. Allah bizi korumuş” diye konuştu.

Öte yandan, zaman zaman bölgede toprak kayması yaşanıyor.

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim