• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

İlk Tepki Baro Başkanından Geldi

İlk Tepki Baro Başkanından Geldi
İlk Tepki Baro Başkanından Geldi

Siirt Adliye Binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşma yapan Acar, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın vefatı nedeni ile tüm yargı camiası olarak başımız sağlığında bulunarak, hiçbir dava, insan yaşamından kutsal olmadığını ve gerçekleştirilen saldırıyı kabul etmediklerini kınıklarını belirtti.
“Her ne surette olursa olsun şiddete başvurulmasının İnsani, Hukuki, Vicdani ve Ahlaki gerekçelerle açıklanması mümkün değildir” diyen Acar, şöyle dedi:
“Yaşanmış acı tecrübelerimize rağmen, başkalarının acıları üzerine yeni acılar üretilerek Adaletin tesisi mümkün değildir. Olayın tüm boyutlarıyla objektif olarak soruşturulması ve bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Böyle bir acı olay üzerinden savunma dokunulmazlığının tartışmaya açılması kabul edilemez. Bu olayda avukatların adliyeye girmesi usulünün tartışılması yerine, güvenlik anlamında eksikliklerin neler olduğunun tartışılması daha rasyonalist olacaktır. Avukatlık mesleği ve savunma dokunulmazlığına yönelik bir algı yaratılarak, adaletin tesisinde mutlak surette var olması gereken savunma mekanizmasının zayıflatılmaya çalışılmasına yönelik açıklamalar kabul edilemez. Bilinmeli ki Avukatın olmadığı yerden adalet çıkmaz.”
Toplum şiddete teslim olmayacağını ifade eden Acar, yaşanılan olayda avukatlarla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, yargıyı oluşturan diğer unsurlar, savcı ve hakim meslektaşlarına birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim