Siirt Adliye Binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşma yapan Acar, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın vefatı nedeni ile tüm yargı camiası olarak başımız sağlığında bulunarak, hiçbir dava, insan yaşamından kutsal olmadığını ve gerçekleştirilen saldırıyı kabul etmediklerini kınıklarını belirtti.
“Her ne surette olursa olsun şiddete başvurulmasının İnsani, Hukuki, Vicdani ve Ahlaki gerekçelerle açıklanması mümkün değildir” diyen Acar, şöyle dedi:
“Yaşanmış acı tecrübelerimize rağmen, başkalarının acıları üzerine yeni acılar üretilerek Adaletin tesisi mümkün değildir. Olayın tüm boyutlarıyla objektif olarak soruşturulması ve bu hususta kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Böyle bir acı olay üzerinden savunma dokunulmazlığının tartışmaya açılması kabul edilemez. Bu olayda avukatların adliyeye girmesi usulünün tartışılması yerine, güvenlik anlamında eksikliklerin neler olduğunun tartışılması daha rasyonalist olacaktır. Avukatlık mesleği ve savunma dokunulmazlığına yönelik bir algı yaratılarak, adaletin tesisinde mutlak surette var olması gereken savunma mekanizmasının zayıflatılmaya çalışılmasına yönelik açıklamalar kabul edilemez. Bilinmeli ki Avukatın olmadığı yerden adalet çıkmaz.”
Toplum şiddete teslim olmayacağını ifade eden Acar, yaşanılan olayda avukatlarla ilgili olarak oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, yargıyı oluşturan diğer unsurlar, savcı ve hakim meslektaşlarına birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam ettiklerini kaydetti.
İlk Tepki Baro Başkanından Geldi

İlk Tepki Baro Başkanından Geldi
Kaynak: 

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler



GÜNCEL
- 11:37 - Modanın Yeni Gözdesi: Pırlantalar!
- 11:01 - Siirt'te Kadına Şiddeti için Mücadele Toplantısı
- 10:59 - Duş Jeli
- 11:29 - S3 İş Ayakkabısı
- 11:27 - Hesko Hattı'yla ilgili kamuoyuna bilgilendirme toplantısı
- 11:24 - Vali Atik petrol kuyularını inceledi
- 11:21 - 40 Düve Desteği başvuruları başladı
- 11:15 - Kaliteli Tesettür Giyim Modelleri
- 10:45 - TÜP BEBEK TEDAVİSİ İÇİN SPERM DNA HASARINI TESTLER?
- 18:51 - Siirt Belediyesi'nden Sanat Evleri Projesi
- 18:48 - Siirt Nüfus Müdürlüğü'nden vatandaşlara uyarı
- 18:43 - İşçi Eldiveni
- 22:10 - Dubai Vize Merkezi
- 10:38 - Belediye Personeline kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri
- 10:35 - Siirt Belediyesi'nden 3 yeni park projesi
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Haber Ajansı | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 541 941 04 68 | Haber Sistemi: CM Bilişim
Tel : 0 541 941 04 68 | Haber Sistemi: CM Bilişim