• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Siirt 13 °C

İntihar Olaylarına İlişkin Açıklama-Siirt Haberleri

İntihar Olaylarına İlişkin Açıklama-Siirt Haberleri
Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi, Siirt’te 2014 yılında meydana gelen kadın intiharlarına ilişkin toplantı düzenledi.

Siirt Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Berfin Kadın Dayanışma Merkezi çalışanı sosyolog Celile Ası, kentte ve ülke genelinde yaşanan kadın cinayetleri, intiharlar ve şiddet olaylarının lokal olmadığını söyledi. 2014 yılı içerisinde kentte meydana gelen kadına yönelik şiddet ve kadın sorunlarına ilişkin kendilerine hak ihlalleri ile ilgili 37 başvurunun yapıldığını belirten Ası, Siirt ve ilçelerinde 9 kadının ‘intihar’ adı altında hayatını kaybettiğini dile getirdi.
Türkiye’de 2014 tarihinde erkek şiddeti sonucu 294 kadının katledildiğini aktaran Ası, Siirt’te de son 4 aydır 3 kadının intihar ettiğini belirterek, "Görüşmelerimizin hepsinde intiharların olduğu saatlerde evin içinde kimse ya almadığı, ya da evin içinde olup silah sesi duyulmadığı aktarılıyor. Biz kadın danışma merkezi ve açıklamamıza destek olan kurumlar olarak Siirt’te yaşanan bu intihar iddialarının ivedilikle sonuçlanmasını istiyoruz" dedi.

Toplantıya İHD MYK üyesi Vetha Aydın, Siirt Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş’in yanı sıra DBP, HDP il eş başkanları, İHD, TUAD-DER, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi ve KESK Siirt Şubeler Platformu bileşenleri de katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim