• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 21 °C

İzmir’de gözaltı sayısı 68'e yükseldi!

İzmir’de gözaltı sayısı 68'e yükseldi!
İzmir'deki eylemlerde gözaltı sayısı arttı.53 olan gözaltı sayısı 68'e yükseldi.

İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında bir günlük eğitim boykotu için Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce şahıs, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,İzmir’de, laik ve bilimsel eğitim için gerçekleştirilen protestolar sırasında gözaltılar olmasını protesto için valilik önüne gelen Öğrenci Koletifleri üyesi 10 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltılarla birlikte toplamda 68 kişi gözaltına alındı.

İzmir’de, Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim-Sen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ’laik ve bilimsel eğitim’ için Basmane Dokuz Eylül Meydanı’nda eylem yaptı. Yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylar sırasında 58 eylemci gözaltına alındı.
Öğrenci Kolektifleri grup üyesi, gözaltıları protesto etmek için İzmir Valiliği önünde toplandı. Burada slogan atan gruba polis dağılın uyarısında bulundu. Grup dağılmayınca polis müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı. İlk olaylarda 58 kişi gözaltına alınırken son 10 gözaltıyla birlikte toplamda 68 kişi gözaltına alındı.

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim