• BIST 9530.47
  • Altın 2485.456
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.8527
  • Siirt 21 °C

İzmir'de tipi felaketi 19 dağcı mahsur 1 ölü!

İzmir'de tipi felaketi 19 dağcı mahsur 1 ölü!
İzmir'de tipi felaketi 19 dağcı mahsur 1 ölü!İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) tarafından İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ’da düzenlenen kar şenliklerinde meydana gelen kazada bir dağcı hayatını kaybetti. Öte yandan Bozdağ’da kar y

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) tarafından İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ’da düzenlenen kar şenliklerinde meydana gelen kazada bir dağcı hayatını kaybetti. Ölen dağcının Çin’in Mutsak Ata dağlarına tırmanan 3 dağcıdan biri olan Dürdana Seringeç (50) olduğu belirlendi.
Edinilen bilgilere göre, kulüp üyeleri sabahın erken saatlerinde Bozdağ zirveye tırmanmak için yola çıktı. Grubun içinden 50 yaşındaki kadın dağcı Dürdane Seringeç tırmanma esnasında düşerek yüzlerce metre aşağıdaki dere yatağının içerisine düştü. Metrelerce yuvarlanarak düşen kadın dağcı Dürdane Seringeç’in olay yerinde bilincinin kapalı olduğu ancak nabzının attığı öğrenildi.
Olay yerine kurtarma operasyonu düzenleyen Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dere yatağından Dürdane Seringeç’i kurtardı. Dürdane Seringeç olay yerinden Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir kurtarma helikopteri ile İzmir’e Ege Üniversitesine götürüldü. Ege Üniversitesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İDADİK Başkanı Soner Ulutan, dağcının eğitimli bir dağcı olduğunu ve çok üzgün olduklarını söyledi. Ulutan, kayıp dağcıların da kendi ekiplerinden olmadığını kaydetti.


19 KİŞİ MAHSUR
Öte yandan Bozdağ’da kar yağışı ve beraberindeki sisli hava kaybolan 19 kişilik dağcıya ulaşma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Bozdağ’a çıkan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “Sabah İDADİK grubundan bir dağcının düşerek vefat ettiğini öğrendik. Mevsim Dağcılık adındaki yaklaşık 19 kişilik bir grup dağcının da zirveden dönüş yolunda tipiye yakalandığı belirlendi. Şu an AFAD çalışıyor biz de Bozdağ’da bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim