• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 25 °C

Kaçak Su İle Mücadele Devam Ediyor

Kaçak Su İle Mücadele Devam Ediyor
Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin tüm bölgelerinde Kaçak Su kullanımını sıkı takibe aldı.

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin tüm bölgelerinde Kaçak Su kullanımını sıkı takibe aldı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak su konusunda her gün değişik saat ve bölgelerde denetimlerini sürdürüyor. Yaklaşık 4 aydır yapılan denetimlerde yaklaşık 1000 civarında kaçak su kullanan vatandaşın suyu kesildi.

Siirt’te kurak geçen yaz mevsimi nedeniyle meydana gelen su sorununun fazla yaşanmaması için kaçak su ekipleri, sahada yaptıkları çalışmalarda kaçak yollarla şehir içme suyunu kullanan kişilere göz açtırmıyor.

Konutlarda kaçak su kullanımı ve içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasını engellemek amacıyla denetimleri arttırdıklarını belirten Siski Müdürlüğü, içme suyunun bahçe sulamasında kullanılması ve konutlardaki kaçak kullanımlar Siirt'te dönem dönem su sıkıntısının yaşanmasına yol açıyor. Yapılan denetimlerde bugüne kadar yaklaşık 1000 civarında kanunlara aykırı şekilde kaçak su kullananların suyu kesildi.

Kaçak su ile mücadeleye devam edildiği ve vatandaşlardan gelen ihbarların anında değerlendirildiği kaydedilerek, İçme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışma yapılmaktadır. Apartmanların, müstakil evlerin bodrum ve çatı katlarına varana kadar kaçak su araması yapılıyor. Böylelikle içme suyunu sayaçsız ve kaçak olarak kullananlara göz açtırılmıyor. Kaçak su kullanımını önlemek için yasal olarak ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Bu yüzden kaçak su kullananlara kesinlikle göz açtırmayacağız ifadeleri kullanıldı

Kaçak su kullanımının önüne geçmek için başlatılan sıkı denetimlerin devam ettiği belirtilirken kaçak su kullanan kişileri Siirt Belediyesi Alo 185 veya 0 (484) 223 22 60 No’lu telefonunu arayarak veya Siski Müdürlüğüne Şikayetlerini yapmaları önemle destek sağlayacaktır.

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim