• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Siirt 19 °C

Kadınlar Ya Tarih Yazacak, Yâda Tarihin Kara Sayfalarında Kaybolacağız

Kadınlar Ya Tarih Yazacak, Yâda Tarihin Kara Sayfalarında Kaybolacağız
Epözdemir, “Kadınlar Ya Tarih Yazacak, Yâda Tarihin Kara Sayfalarında Kaybolacağız”

Belediye Eş Başkanımız  Belkiza Beştaş Epözdemir,   Siirt kadın platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü epözdemir (4)nedeniyle düzenlenen mitingde yapatığı konuşmada, Bölge, ülkeye ve dünya ya kalıcı barış gelmesi için sorunların diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerektiğini ifade ederek,   “ Biz kadınlar içinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte barış, özgürlük ve eşitlik mücadelemizle ya tarih yazacağız yâda tarihin kara sayfaların da kaybolacağız” dedi.

Siirt kadın platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle
epözdemir (5)kızlar tepesi amfi tiyatroda mitin düzenlendi. Düzenlenen mitinge, Belediye Eş Başkanımız Belkiza Beştaş Epözdemir,  Siirt HDP Milletvekili Besime Konca,  kadın platformu bileşenleri ve yüzlerce kadın katıldı.

Kadınlar halay çekmesi ile başlayan mitingde tertip komitesi adına yapılan açılış konuşması ardından miting Belediye Eş Başkanımız Belkiza Beştaş Epözdemir’in konuşmasıyla devam etti.

Eş Başkanımız Epözdemir konuşmasının başında,  Başta Siirtli kadınlar olmak tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya kadınlar günün kutlayarak,  8 Mart’tın dünya kadınları için kışın sonu baharın başlangıcı ve yeni yaşam olduğunu ifade ederek, epözdemir (2) “Dünyanın, Kürt kadının dünya kadınları şahsında Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı verdiği barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesini konuştuğu bu süreçte, hiçbir sitem ve güç kadının barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesini engellemeyecektir. Kadınlar verdikleri bu mücadeleyle yaşadıkları toplumlarda ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal konularda önemli mesafeler kat ederek, topluma yön vermeye başlamıştır.   Ortada doğuda ve yaşadığımız coğrafyada eril zihniyet tarafından kadına karşı yürütülen göç, baskı, taciz, tecavüz, şiddet ve katliam siyasetine rağmen asla verdiğimiz mücadeleden geri adım atmadık, atmayacağız.   Kadına  yönelik hiç  bir baskı, zülüm, şiddet ve vahşet anaların ve  kadınların yüreklerinde ve  doğalarındaki barış,  özgürlük ve  eşitlik mücadelesini engelleyemez.  Biz kadınlar baskı, zülüm, şiddet ve vahşet karşı asla boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Bölgemize, ülkemize ve dünya kalıcı barış gelmesi için sorunların diyalog ve müzakere ile çözülmesi gerekiyor. Biz kadınlar içinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte barış, özgürlük ve eşitlik mücadelemizle ya tarih yazacağız yâda tarihin kara sayfaların da kaybolacağız” dedi.

Miting HDP Siirt Milletvekili Besime Koncan’ın konuşması ardından,   Siirt MKM Erbane Grubu,  Berfin ve Guldest Arin’in tarafından verilen müzik dinletisi eşliğinden mitinge katılanların halay çekmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim