• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 16 °C

Kalkınma Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun Siirt’te

Kalkınma Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun Siirt’te
Kalkınma Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Yusuf Çoşkun, Cazibe Merkezleri toplantısı için Siirt’te geldi.

Şırnak ilindeki programın ardından helikopter ile Siirt’te gelen Bakan Yardımcısı Çoşkun’u, 3. Komando Tugay Komutanlığında, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay karşıladı.

Siirt Valiliğine geçen, Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Valilik Şeref defterini imzaladı. Vali Mustafa Tutulmaz ile görüşerek, ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Bakan Yardımcısı Çoşkun ve Kalkınma Bakanlığı heyeti, cazibe Merkezleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı için Valilik Konferans salonuna geçti.

Yatırımcılar, girişimciler, STK temsilcileri ile kurum müdürlerinin katıldığı toplantı da açılış konuşması yapan Vali Tutulmaz, Siirt’te Cazibe merkezleri programları ile tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına büyük bir önem verildiğini belirterek,  ‘daha önce Dicle Kalkına Ajansı (DİKA) ile birlikte Siirt kültür merkezinde, Kurtalan ilçemizde ve geçen hafta sonu da İstanbul ilinde Cazibe Merkezleri ile ilgili çalıştay düzenlendiğini, yatırımcılara program ile ilgili önemli bilgilerin aktarıldığını ve verimli sonuçların alındığını’ söyledi.

Siirt’in güvenlik ve asayiş bakımından huzurlu bir şehir olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, yatırımcılara hitap ederek, ‘devletimiz teröristle mücadele ederken, sizlerde yapacağınız yatırımlarla terörle mücadele edeceksiniz. Hep birlikte teröre karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. İl olarak iyi bir konumdayız. Yatım konusunda enerjisi olan bu işe inan tüm yatırımcılara destek veriyoruz. Destek olmaya da devam edeceğiz.‘ dedi.

Cazibe Merkezi programı kapsamında, bölgede yatırımcıların kaliteli mal üretmesi halinde, Devlet Malzeme Ofisi kataloğuna girerek, önemli fırsatlar sağlanacağını sözlerine ekledi.

Bakan Yardımcısı Yusuf Çoşkun ise, Bingöl’lü olduğunu belirterek, “Yöreye yabancı bir insan değilim. Aynı kaderi ve aynı coğrafyayı paylaşan insanlarız. Siirt ekonomik potansiyeli olan ve girişimcilik ruhuna sahip manevi iklimi ve bağrında önemli değerleri barındıran bir ilimizdir. Amacımız, bu bölgeye pozitif ayrımcılık yaparak, özel sektör işbirliğiyle kalkınma seferberliği gerçekleştirmektir.” dedi.

Cazibe Merkezi Programının çok önemli fırsatlar barındırdığını, yatırımcılara kredi kolaylığı ve her türlü ekipman desteği sağladığını belirten Bakan Yardımcısı Coşkun, İşadamlarını yatırım için çok cazip bir kent olan Siirt'e yatırım yapmaya davet etti.

Bakan Yardımcısı Coşkun, projeye bir kampanya fırsatı olarak bakılması gerektiğini ve bilhassa Siirtlilerin buna destek vermesi durumunda hem karlı bir kazanç elde edeceklerini hem de projenin başarıya ulaşmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Sayın Başbakanımızın Diyarbakır ilinde yaptığı tanıtım programının ardından, Cazibe Merkezleri Programı'nın ciddi destek gördüğünü ve heyecan yarattığını kaydeden Bakan Yardımcısı Coşkun, şunları söyledi:

"Kapsamlı bir program hazırladık. Bununla ilgili yasal bir altyapı tamamlandı ve yaklaşık bir aydır da talepleri almaya başladık. Temel hedefimiz, özellikle gelişmiş illerimizle refah düzeyindeki seviyesini arzu ettiğimiz ölçüde zamanında tamamlayamamış illerimiz var, işte Siirt'te bunlardan birisi. Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kars, Ardahan, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis, o taraflara kadar tahmin ettiğimiz 23 ilde bir yatırım seferberliği başlatıldı. Özellikle Siirt'te üretimi artırmak, istihdamı sağlamak ve Siirt'in geçmişindeki o ticaret hacmini artırıp ihracattaki payını, rekabetteki gücünü artırmaktır. Bunu yaparken de devlet ve özel sektör işbirliğiyle yapacağız. Ama ana hedef özel sektörün desteklenmesi olacak."

Karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden toplantı, ‘İstihdamda Milli Seferberlik’ programı kapsamında, ilimizde istihdama katkı sağlayan girişimcilere, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünce hazırlanan teşekkür belgelerinin törenle verilmesinin ardından, toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim